Компютърна грешка остави на земята самолетите на United Airlines за два часа

Компютърна грешка остави на земята полетите в САЩ на United Airlines за втори път през последните седмици.
Според компанията в този случай става дума за проблем в "мрежовата свързаност“. Двучасовото засегна полетите на 90 на нейните самолети, според уебсайта FlightAware.
Авиокомпанията трябвашевече да блокира за по-кратък период полетите си на 2 юни, след като се появиха грешни данни в системата за планиране на полетите.
В реултат на проблемите акциите на дружеството са паднали с повече от 1.5% в сутрешната търговия.
Собственикът на блог за киберсигурността Брайън Кребс туитна, че въпросът е бил причинен от неизправност на мрежови рутер, а несе дължи на кибератака или саботаж, факт, който по-късно бе потвърдено от самите United.
Юнайтед не е единственият превозвач, претърпял такива IT проблеми. През април, десетки джетове на American Airlines закъсняха след като апликациите на таблетите, използвани от екипажа отказаха да работят.
 

ЖП транспорт

Правят повторна експертиза на релсите на гарата в Хитрино

Делото за трагедията в Хитрино отново влезе в съда, съобщава Нова телевизия. Апелативният съд във Варна прие да бъде направена повторна експертиза на релсите на гарата. Искането за това беше на защитата […]

Автомобилен транспорт

Въпреки предизвикателствата на 2020 FlixMobility се придържа към зелената си визия

Около 30 милиона FlixBus и FlixTrain пътници в световен мащаб през 2020 Нова хигиенна концепция, 162,000 литра дезинфектант използван на борда на автобусите и влаковете Tенденции в пътуванията през 2020: […]