Кораб гигант закрива круизния сезон във Варна

http://varna.dir.bg, 21.10.2015г.

Плаващият под холандски флаг пасажерски кораб „Принсендам" (Prinsendam) ще посети Варна в четвъртък, с което ще бъде закрит круизният сезон в морската столица.

204-метровият лайнер идва тук за втори път тази година, като откри сезона на 22 април. „Принсендам" е и най-големият кораб, акостирал във Варна тази година. Тойоткри сезона през април.

Очаква се плаващият курорт да пусне котва на Морска гара в 8,00 и да отплава в 17,00 часа, съобщи за Дарик Александър Аврамов, ръководител сектор „Морска гара и яхт клуб" на Пристанище Варна.

__________________________________
 Порт Варна отчита 11 посещения на круизни кораби този сезон. Сред по-впечатляващите плавателни съдове, които акостираха на Морска гара, бяха „Seabourn Odyssey" (с дължина 200 метра), „Star Pride" (134 метра), „Minerva" (133 метра) и бутиковият „Variety voyager" (68 метра).

Варна обаче се размина с 206-метровия „Black watch", който трябваше да пристигне на 25 септември. Сред отказалите посещение във Варна в последния момент е и „World оdyssey", който въобще не влезе в Черно море.

Дългият 175 метра плавателен съд е известен и като „Корабът на мечтите", тъй като на борда му са заснети сериите от едноименната немска телевизионна поредица.

Вече има няколко заявки за 2016 г. Записваният обаче продължават до март, уточни шефът на Морска гара.

Източник:

 

Въздушен транспорт

Владимир Каролев: Изборът на борд на директорите на летище „София“ е безмислен

Изборът на борд на директорите на летище „София“ е безсмислен, коментира пред Транспортал икономистът Владимир Каролев. Той бе класиран на трето място в конкурса на Агенцията за публични предприятия. На […]

ЖП транспорт

Правят повторна експертиза на релсите на гарата в Хитрино

Делото за трагедията в Хитрино отново влезе в съда, съобщава Нова телевизия. Апелативният съд във Варна прие да бъде направена повторна експертиза на релсите на гарата. Искането за това беше на защитата […]

Автомобилен транспорт

Въпреки предизвикателствата на 2020 FlixMobility се придържа към зелената си визия

Около 30 милиона FlixBus и FlixTrain пътници в световен мащаб през 2020 Нова хигиенна концепция, 162,000 литра дезинфектант използван на борда на автобусите и влаковете Tенденции в пътуванията през 2020: […]