Котка спря движението на влаковете на централната гара в Тел Авив

cute cat paw on dark gray background with copy space

Движението на влаковете на централната гара на Тел Авив бе временно спряно заради избягала котка. Четириногата любимка се отскубнала от клетката си на път към ветеринара, съобщи израелската телевизия “Решет 13”, цитирана от РИА Новости.

Според телевизията, председателката на една израелска организация за защита на правата на животните Яел Аркин водила котката си Гури на ветеринар. В района на централната станция “Савидор Мерказ” животното успяло да избяга и да се скрие в траншеите на железния път.

Стопанката на Гури се обърнала към министъра на транспорта на Израел – Ираел Кацу с молба за помощ да бъде открит питомеца. Министърът от своя страна потърсил помощта шефа на националната железопътна компания “Ракевет Израел” Шахар Аялон, който наредил на обслужващите станцията да предприемат всички необходими усилия за спасяването на котката.

Издирването на Гури е завършило в началото на тази седмица, когато сътрудник на службата за сигурност на станцията заедно с ловец на котки открили котешките следи. Движението на влаковете било временно спряно, за да може котката да бъде заловена и върната на нейната стопанка, се казва в съобщението.

След успешната операция котката се сдобила и с второ име – Ираел, в чест на министъра, който спасил живота й.

Източник: news.bg