Кръстовището при Семинарията затворено от 14 май

Кръстовището при Семинарията в София се затваря напълно от 14 до 18 май.
"От сряда до неделя хората трябва да намерят алтернативен маршрут за да може да приключим с най-тежката част от работата, след което вече няма да има спиране на движението", каза кметът на София Йорданка Фандъкова при инспекцията на строежа.
 
Ако времето е хубаво и не вали, е възможно движението да бъде възстановено ден по-рано.
"Затварянето на движението се налага, тъй като за тези дни ще се бетонира конструкцията на моста”, обясни представителят на фирмата изпълнител „ГБС Инфраструктурно строителство” АД Георги Харизанов.
 
След приключване на обекта времето за преминаване през кръстовището ще се скъси от 7 до 10 пъти, а вредните емисии ще се намалят с около 40%, казала още кметът Фандъкова.
 
Кръстовището на бул. "Пейо Яворов" – бул. "Стоян Михайловски" се изпълнява в срок и очаквам в средата на юли да бъде пуснато в експлоатация, коментира още тя. Столичният кмет подчерта, че е поискала на обекта да се работи интензивно, включително в почивните за столичаните дни.
 
Автобус № 94 – в посока Ректората, ще се движи по маршрута си до кръстовището на ул. „Н. Габровски” и бул. „Г.М. Димитров”. После ще завива надясно по бул. „Г.М. Димитров”, по бул. „Драган Цанков”, по кръговото на тв кулата, по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”, наляво по ул. „Ген. Гурко”, надясно по бул. „Васил Левски”. Така няма да минава покрай НДК в посока центъра.
 
Промени ще има и в маршрута на автобус 88.
 
Автобусите 102 и 120 ще минават през „Г.М. Димитров” и „Драган Цанков”.
 
Под естакадата при Семинарията ще има и пешеходен подлез, през който ще преминават и велосипедисти. Вече са изградени нов водопровод, канализация, елмрежата и са положени телефонните кабели.
 
Източник: Offnews.bg, 12.05.2014
Автомобилен транспорт

Петър Мутафчиев, председател на ФБТИ: Лошите парламентарни практики на управляващите доведоха до напрежението в сектора на пътническите превози

Господин Мутафчиев, каква е причината за напрежението при автобусните превозвачи, заради което от утре се очакват протестни действия? Причината е ясна, неизпълнени ангажименти от страна на управляващите да предприемат действия […]

ЖП транспорт

През Закона за ЖП транспорта МС бетонира нови тлъсти бонуси: Мая

на Министерския съвет, главните и административните секретари в изпълнителната власт, постоянният секретар на Министерството на външните работи и постоянният секретар на отбраната; ръководителите на бюджетни организации или други длъжностни лица. […]