Kруизните пътешествия за българи с нови дестинации

"Големите круиз линии посрещат Новата година с фокус върху добавянето на допълнителна стойност върху ваканцията по вода, а не с вариации върху ценообразуването, съобщи Илиян Иванов, председател на Българско круиз общество. – Под „стойност“ се разбират допълнителни бордни кредити, вечери в специализирани ресторанти, пакети с напитки, включени минути интернет на борда, брегови екскурзии.

Той напомни, че през миналата година е продължила тенденцията основните оператори да не прилагат практиката на отстъпки от цената в последния момент, като поемат риска дори да отплават с под 100% заетост за някои маршрути.

"Политиката сега е за поддържане на стабилни ценови нива и защита на клиентите, резервиращи круизите си достатъчно рано. По данни на Международната Асоциация на Круиз Линиите, пасажерите резервират избрания от тях круиз средно 200 дни преди датата на отплаване (над 6 месеца)," коментира Иванов.

През 2016 г. ще бъдат инвестирани 6,5 млрд. долара в нови морски кораби, като до 2020 г. техният брой ще стане 41, с над 132 000 легла, на стойност 30,9 млрд. долара. 

Новата 2016-та прави още по-достъпни няколко големи круиз акватории за пасажерите от България. От тази година отпадат визите за Канада за притежателите на виза за САЩ. Единствено чрез онлайн регистрация в имиграционната служба на Канада, българските граждани ще могат безвизово да се включват в маршрути към Аляска, към Хавайските острови тръгващи от Ванкувър, както и да посещават Източното крайбрежие от Нова Англия към Халифакс и Квебек. Тъй като няма визи за нас и за Бермудските острови, вече ще имаме възможността да им се насладим чрез многобройните отплавания главно от Ню Йорк.

"За съжаление 2016 г. не ни носи отплавания от България. Недалечните портове Атина и Истанбул обаче предлагат такива възможности от март до ноември. Тези круизи са особено подходящи за семейства с деца или компании от повече пасажери, за които би било финансово по-изгодно да пътуват със собствените си автомобили", посочи председателят на Българско круиз общество.

Източник: BIG5.BG

 

Въздушен транспорт

Съветът по транспорт към БСП: Само неотложни мерки сега ще запазят работните места в сектора

На няколко сектора ще бъде разделен Съветът по транспорт, информационни технологии и съобщения към Националния съвет на БСП. Железопътният транспорт, автомобилният, водният и въздушният са диференцирани като категории под шапката […]

ЖП транспорт

БДЖ се провали и в опитите си да наеме 5 локомотива

Закъсалите държавни железници БДЖ успяха да провалят поредна обществена поръчка през последните месеци. Компанията прекрати процедурата за наем на локомотиви, на които разчиташе за „върже графика“. Бюджетът на процедурата бе […]