Kруизните пътешествия за българи с нови дестинации

"Големите круиз линии посрещат Новата година с фокус върху добавянето на допълнителна стойност върху ваканцията по вода, а не с вариации върху ценообразуването, съобщи Илиян Иванов, председател на Българско круиз общество. – Под „стойност“ се разбират допълнителни бордни кредити, вечери в специализирани ресторанти, пакети с напитки, включени минути интернет на борда, брегови екскурзии.

Той напомни, че през миналата година е продължила тенденцията основните оператори да не прилагат практиката на отстъпки от цената в последния момент, като поемат риска дори да отплават с под 100% заетост за някои маршрути.

"Политиката сега е за поддържане на стабилни ценови нива и защита на клиентите, резервиращи круизите си достатъчно рано. По данни на Международната Асоциация на Круиз Линиите, пасажерите резервират избрания от тях круиз средно 200 дни преди датата на отплаване (над 6 месеца)," коментира Иванов.

През 2016 г. ще бъдат инвестирани 6,5 млрд. долара в нови морски кораби, като до 2020 г. техният брой ще стане 41, с над 132 000 легла, на стойност 30,9 млрд. долара. 

Новата 2016-та прави още по-достъпни няколко големи круиз акватории за пасажерите от България. От тази година отпадат визите за Канада за притежателите на виза за САЩ. Единствено чрез онлайн регистрация в имиграционната служба на Канада, българските граждани ще могат безвизово да се включват в маршрути към Аляска, към Хавайските острови тръгващи от Ванкувър, както и да посещават Източното крайбрежие от Нова Англия към Халифакс и Квебек. Тъй като няма визи за нас и за Бермудските острови, вече ще имаме възможността да им се насладим чрез многобройните отплавания главно от Ню Йорк.

"За съжаление 2016 г. не ни носи отплавания от България. Недалечните портове Атина и Истанбул обаче предлагат такива възможности от март до ноември. Тези круизи са особено подходящи за семейства с деца или компании от повече пасажери, за които би било финансово по-изгодно да пътуват със собствените си автомобили", посочи председателят на Българско круиз общество.

Източник: BIG5.BG

 

ЖП транспорт

Железничари с отворено писмо до транспортния министър

На дневен ред може би е необходимо предприемането на стъпки за изготвяне и приемане на национална транспортна политика, както и актуализиране на търговските политики в железопътните дружества с цел привличане […]

ЖП транспорт

Бившият директор на НКЖИ Красимир Папукчийски стана зам.-министър на транспорта

Със заповед на министър-председателя Гълъб Донев са назначени трима заместник-министри. На длъжността заместник-министър на транспорта и съобщенията е назначен Красимир Папукчийски. Заемал е различни ръководни длъжности в Национална компания „Железопътна […]

Автомобилен транспорт

АПИ обяви обществена поръчка за проект на магистрала “Гюешево – Дупница“

Агенция „Пътна инфраструктура“ днес стартира обществена поръчка за избор на изпълнител за изработването на идеен и технически проект с подробен устройствен план – парцеларен план за изграждането на автомагистрала „Гюешево […]