Kруизните пътешествия за българи с нови дестинации

"Големите круиз линии посрещат Новата година с фокус върху добавянето на допълнителна стойност върху ваканцията по вода, а не с вариации върху ценообразуването, съобщи Илиян Иванов, председател на Българско круиз общество. – Под „стойност“ се разбират допълнителни бордни кредити, вечери в специализирани ресторанти, пакети с напитки, включени минути интернет на борда, брегови екскурзии.

Той напомни, че през миналата година е продължила тенденцията основните оператори да не прилагат практиката на отстъпки от цената в последния момент, като поемат риска дори да отплават с под 100% заетост за някои маршрути.

"Политиката сега е за поддържане на стабилни ценови нива и защита на клиентите, резервиращи круизите си достатъчно рано. По данни на Международната Асоциация на Круиз Линиите, пасажерите резервират избрания от тях круиз средно 200 дни преди датата на отплаване (над 6 месеца)," коментира Иванов.

През 2016 г. ще бъдат инвестирани 6,5 млрд. долара в нови морски кораби, като до 2020 г. техният брой ще стане 41, с над 132 000 легла, на стойност 30,9 млрд. долара. 

Новата 2016-та прави още по-достъпни няколко големи круиз акватории за пасажерите от България. От тази година отпадат визите за Канада за притежателите на виза за САЩ. Единствено чрез онлайн регистрация в имиграционната служба на Канада, българските граждани ще могат безвизово да се включват в маршрути към Аляска, към Хавайските острови тръгващи от Ванкувър, както и да посещават Източното крайбрежие от Нова Англия към Халифакс и Квебек. Тъй като няма визи за нас и за Бермудските острови, вече ще имаме възможността да им се насладим чрез многобройните отплавания главно от Ню Йорк.

"За съжаление 2016 г. не ни носи отплавания от България. Недалечните портове Атина и Истанбул обаче предлагат такива възможности от март до ноември. Тези круизи са особено подходящи за семейства с деца или компании от повече пасажери, за които би било финансово по-изгодно да пътуват със собствените си автомобили", посочи председателят на Българско круиз общество.

Източник: BIG5.BG

 

ЖП транспорт

РЖД започна превоз на ремаркета

17 ремаркета бяха натоварени на жп платформи и потеглиха от гара Нефтекамск до гара Усинск, като разстоянието между двете станции е 1828 км. Ремракетата се транспортират на специални вагони с дълги бази, собственост на […]

Автомобилен транспорт

Обходният път на Бургас ще струва по-скъпо от строежа на магистрала „Хемус“

Започна строителството на северния обходен път на Бургас, съобщи агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). Трасето с дължина от 4.7 км и ще струва 57 млн. лв. с ДДС. Това означава, че […]

Въздушен транспорт

Христина Янкова ще е новият председател на борда на „Летище София“ ЕАД

Христина Янкова ще е бъдещият председател на Съвета на директорите на „Летище София“ ЕАД. Това е окончателното решение на Комисията за номиниране, която я класира на първо място в проведения […]