Култов ретро автомобил съпровожда ЦСКА

Култов ретро автомобил съпроводи автобусът на ЦСКА по централните велинградски улици, съобщава "velsport24.com". Днес столичани излизат срещу местния Чепинец в 12:00 часа в двубой от Югозападната "В" група.

Червеното возило е марка "Варшава" и е произведено през 1968 година. С него "червените" запалянковци преминават триумфално по улиците на Велинград след всяка знаменита победа на отбора.

Машината е собственост на един от най-запалените фенове на ЦСКА в курорта – Аспарух Семерджиев. Преди години арабски шейх дори поискал да купи хитовата "Варшава" за космическа сума, но сделката била отказана от българска страна.

Червеният автомобил се намира в отлично техническо състояние и вече е изминал над 47 000 км.

 Източник : www.blitz.bg

ЖП транспорт

ВТУ „Т. Каблешков“ откри новата учебна година с иновативна лаборатория

На 14.09.2020г., в рамките на тържеството по случай откриването на новата академична учебна година, във Висшето транспортно училище „Тодор Каблешков“ бе официално открита специализирана лаборатория по “Технически средства за управление […]

ЖП транспорт

Освобождават жп операторите от инфраструктурни такси

Представителите на държавите членки в Съвета се споразумяха за мандат във връзка с предложението за даване на възможност на страните да подпомогнат сектора чрез освобождаване на железопътните дружества от определени инфраструктурни такси. Същевременно […]