Летищните експресни хъбове в Европа със значителен растеж през 2015г

Летище Лайпциг/Хале постави нов рекорд на товарните обеми през 2015г., за единадесета поредна година. Летището е обработило 988 240 тона товари, с 8,5% повече, отколкото през 2014г.

 

За месец декември ръстът, който летището отбелязва е 10,3%, в сравнение със същия месец на 2014 г., което е абсолютен рекорд в историята на компанията.

Летище Кьолн-Бон в западната част на Германия, където са ситуирани платформи на UPS и Fedex, също може да се похвали с най-успешната година в историята си. Товарите, преминали през летището, са се увеличили с 0,4% или общо 758 00 тона, в сравнение с 754 000 тона през 2014 г.

Летище Лиеж в Белгия, където TNT има своя база, също отбелязва сериозен растеж – 650 000 тона товари, което е увеличение от 10%.

Източник; Logistika.bg

Автомобилен транспорт

Обходният път на Бургас ще струва по-скъпо от строежа на магистрала „Хемус“

Започна строителството на северния обходен път на Бургас, съобщи агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). Трасето с дължина от 4.7 км и ще струва 57 млн. лв. с ДДС. Това означава, че […]

Въздушен транспорт

Христина Янкова ще е новият председател на борда на „Летище София“ ЕАД

Христина Янкова ще е бъдещият председател на Съвета на директорите на „Летище София“ ЕАД. Това е окончателното решение на Комисията за номиниране, която я класира на първо място в проведения […]