Лиляна Павлова разкри къде пътищата са в най-лошо състояние

„Разград е областта с пътища в най-лошо състояние“ – това е заявила след правителственото заседание министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова, цитирана от сайта на МРРБ.По думите й регионът е втори много важен приоритет в програмата на правителството, затова в картата на пътища за неотложен ремонт на Агенция „Пътна инфраструктура“ са включени отсечки от Лудогорието.

Имаме одобрени допълнителни почти 100 млн. лв. за 2016 г. за ремонт на най-лошите пътища в Северна и Североизточна България – е обявила министър Павлова. С тях ще бъдат извършени превантивни и текущи ремонти на близо 240 км републикански пътища, предимно втори и трети клас. 

Според нея това е новата променена политика на правителството за целенасочено финансиране на пътната мрежа в Северна България с фокус върху Северозападна България, за където са насочени 19 от отпуснатите вчера 32 милиона лева за ремонти.

От МРРБ разпространиха карта с шосетата, които с различни финансиране ще бъдат ремонтирани през тази година. На нея има три шосета в Разградско. С целево финансиране от Министерски съвет ще се ремонтират 13,1 км. от пътя Разград – Попово и 27,04 км. от пътя Самуил – Подайва.

Участъкът от 20,7 км. между Разград и Търговище, който е част от пътя Търговище – Тутракан ще се ремонтира по Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020“.
 

Източник : www.dnes.bg

Автомобилен транспорт

Датската компания за автомобилен транспорт Dania Connect получи три нови камиона Mercedes Actros с прибиращи се слънчеви панели. Панелите подобряват разхода на гориво, а също така и позволяват да се […]

Автомобилен транспорт

Изграждат нов жп възел в Унгария

Metrans, част от логистичнта компания HHLA, изгражда още един железопътен терминал в Унгария, за да разшири транспортните си услуги по Адриатическия коридор и към Южната и Югоизточна Европа. За тази […]