Лимузината на Путин ще е с изцяло руски двигател

На автошоуто в Москва показаха двигателя, с който ще се задвижва лимузината на президента на Руската Федерация – Владимир Путин.
Противно на очакванията, двигателят не е дело на Porsche, а изцяло руска разработка на Централният научно-изследователски автомобилен институт (НАМИ), съобщава руското онлайн списание Motor.ru.

Обемът на двигателят не е разкрит, но той ще е V12, с 4 турбини и директно впръскване на горивото, а мощността му е 860 к.с.

Максималният въртящ момент е ограничен на 1000 Нм, като това е станало заради трансмисията.

Размерите на двигателя са дължина от 935 мм, широчина – 813 мм и височина – 860 мм.

Теглото на мотора е 310 кг.

Наскоро стана ясно, че лимузината на Путин успешно е преминала краштестове, проведени в Русия и Германия.

Лимузината от проекта "Кортеж" ще дебютира през май 2018 година, като това може да стане на Парада на победата в Москва на 9 май.

По-вероятно е обаче лимузината на Путин да дебютира няколко дена преди военния парад – на неговата поредна инаугурация (церемониално встъпване в длъжност) на 6 или 7 май 2018 година.

Източник : www.dir.bg

ЖП транспорт

Олег Петков: За да управляваш успешно железниците, трябва да си професионалист и да си отговорен пред обществото

март 20, 2023

За да управляваш успешно държавен железопътен транспорт ти трябват две задължителни качества – Чувство за отговорност пред обществото и професионални познания и практически опит.       За съжаление през […]

ЖП транспорт

Положението в железниците ни е трагично – не достигат кадри, заплащането е мизерно

март 17, 2023

Има критичен недостиг на кадри в железниците, а тези, които са останали получават заплащане доста под средното в страната. Тази констатация бе изведена на преден план по време на кръгла […]

Автомобилен транспорт

Започва стрителството на православен храм във ВТУ “Тодор Каблешков”

март 17, 2023

На 27 март 2023 г. от 11:30 часа ще бъде направена първа копка и полагане на основен камък на православен храм „Всички български светии“ в двора на Висшето транспортно училище […]