Лимузината на Путин ще е с изцяло руски двигател

На автошоуто в Москва показаха двигателя, с който ще се задвижва лимузината на президента на Руската Федерация – Владимир Путин.
Противно на очакванията, двигателят не е дело на Porsche, а изцяло руска разработка на Централният научно-изследователски автомобилен институт (НАМИ), съобщава руското онлайн списание Motor.ru.

Обемът на двигателят не е разкрит, но той ще е V12, с 4 турбини и директно впръскване на горивото, а мощността му е 860 к.с.

Максималният въртящ момент е ограничен на 1000 Нм, като това е станало заради трансмисията.

Размерите на двигателя са дължина от 935 мм, широчина – 813 мм и височина – 860 мм.

Теглото на мотора е 310 кг.

Наскоро стана ясно, че лимузината на Путин успешно е преминала краштестове, проведени в Русия и Германия.

Лимузината от проекта "Кортеж" ще дебютира през май 2018 година, като това може да стане на Парада на победата в Москва на 9 май.

По-вероятно е обаче лимузината на Путин да дебютира няколко дена преди военния парад – на неговата поредна инаугурация (церемониално встъпване в длъжност) на 6 или 7 май 2018 година.

Източник : www.dir.bg

ЖП транспорт

Журналист от „Гардиън“ се качи в нощния влак Истанбул-София и остана без думи

ноември 27, 2022

Нощният влак от Истанбул до София е сред номинираните за „Най-добро пътешествие“ за 2023 г. в класацията на платформата за пътуване Lonely Planet. Нощната линия беше подновена през април тази […]

Автомобилен транспорт

Учени: Проектът за удълбочаване на Варненското езеро застрашава сериозно Аспаруховия мост

ноември 26, 2022

Проектът за удълбочаване на Варненското езеро е изготвен без да се обследва влиянието върху Аспаруховия мост и застрашава сериозно неговата цялост, алармираха учени по време на презентация пред студенти и […]

ЖП транспорт

Проф. Симеон Ананиев: Интегриран билет за БДЖ е като от феодален строй да преминем в капитализъм

ноември 26, 2022

Националната компания „Железопътна инфраструктура“ не успява да усвоява средствата не само от европейски програми, но дори и от капиталовите трансфери от държавата, като причини за това са желанието да се […]