Липсата на инвестиции съсипва железницата

Всички клиенти на БДЖ ще бъдат обслужени в празничните дни. Тази година хората ще се придвижат, но за следващата година не се знае. Това заяви в предаването "Акцент" по TV7 Петър Бунев, председател на Синдиката на железничарите.
 
Причината е, че още през януари ще бъдат съкратени първите 50 влака. Обяснението е, че влакът не е рентабилен. Затова ще се търсят алтернативни превози с автобус. Бунов не вярва, че ще бъде създадена превозваческа фирма на БДЖ, по-скоро ще се наеме частен превозвач.
 
Ако се отремонтират линиите и ние имаме малко по-висока скорост и по-модерни влакове, гарантирам, че пътниците ще се върнат обратно към БДЖ. Дълги години във фирмата се наливат пари, а не се инвестират. Влакове се съкращават непрекъснато и БДЖ не става по-добро. Значи това не е решението.
 
Фирмата возеше много повече хора. Сега сме на минимума, но имаме големи възможности, които в момента не се използват, допълни Бунов. Той не изключи железничарите да излязат на стачка, за да защитят работните си места.
 
Източник: ТВ7
http://tv7.bg/7-мо-Авеню/Липсата-на-инвестиции-съсипва-БДЖ_l.33_i.10182253_b.64992.html
 
Градски транспорт

БТПП се включва в проект за изграждане на градска железница в София

Българска търговско-промишлена палата (БТПП) се включва в проекти за изграждане на градска железница в София, подобряване услугата в крайградските райони на столицата и скоростни ЖП връзки. Проведе се среща между […]

Автомобилен транспорт

Въпреки COVID-19: Заплатите на шофьорите в столичния транспорт скачат с 10%

„Продължава изпълнението на споразумението, прието през 2019 г., за увеличението на заплатите на работещите в градския транспорт от 1 март 2021 г. с 10%“. Това бе потвърдено на среща между […]