Локатор самолет „Прайм“ направи първия си полет през 2018 г.

МОСКВА, 22 Август – РИА Новости. АЕВ Management и A-100 "Прайм" ще направи първия си полет през 2018 г., в-к "Известия", позовавайки се на представител на руското министерство на отбраната, запознат със ситуацията.

Изданието съобщава, че март 2017 радарно оборудване "Premiere", която е готова и е тестван на земята стои във въздуха не повдига редовно самолетоносач Il-76MD-90A (известен също като IL-476) и по-стари IL -76MD, получена по време на тест код A-100LL ( "летяща лаборатория").

Министерството на отбраната ще получи четири "самолети-гъба" до края на годината
"В момента, всички термини са определени, и индустрията с тях e договорена дата на първия полет." Летящи лаборатория "е насрочено за март следващата година" – каза източникът на вестника.

Следва да се отбележи, че целта на работата – да се провери и коригира всички електронни уреди "Premiere" на A-100LL, и след това да го прехвърля на IL-476. Ако всичко върви по план, на "оригиналната" A-100  прави първия си полет през 2018 г., че от материалите на вестника.

Според "Известия", в създаването на модерни самолети локатор A-100 "председател" с участието на няколко десетки руски предприятия за отбрана, включително Aircraft Corporation в Съединените (UAC), Съвместният инструмент, който Corporation (OPK), холдинг "technodynamics" и загриженост "Алмаз-Антей".

В отбранителната промишленост, която включва водещ разработчик на "Premiere" – Concern "Вега", пише вестникът, че "според последния вариант на работата е в разгара си, но да се обадя и от момента на завършването им отказал, позовавайки се на сложността на проекта, който включва няколко десетки предприятия" ,

A-100 "председател" – АЕВ и контрол въз основа на Il-76MD-90A двигател с PS-90A-76. Той е многофункционален авиация комплекс интелигентност, предупреждение и контрол.

Точните спецификации на машината не са известни, но, както пише вестникът, вероятно, той може да открие враг тип въздухоплавателно средство "боец" на разстояние над 600 километра, и цели на повърхността като "кораб" – на разстояние от 400 км.

ЖП транспорт

Журналист от „Гардиън“ се качи в нощния влак Истанбул-София и остана без думи

ноември 27, 2022

Нощният влак от Истанбул до София е сред номинираните за „Най-добро пътешествие“ за 2023 г. в класацията на платформата за пътуване Lonely Planet. Нощната линия беше подновена през април тази […]

Автомобилен транспорт

Учени: Проектът за удълбочаване на Варненското езеро застрашава сериозно Аспаруховия мост

ноември 26, 2022

Проектът за удълбочаване на Варненското езеро е изготвен без да се обследва влиянието върху Аспаруховия мост и застрашава сериозно неговата цялост, алармираха учени по време на презентация пред студенти и […]

ЖП транспорт

Проф. Симеон Ананиев: Интегриран билет за БДЖ е като от феодален строй да преминем в капитализъм

ноември 26, 2022

Националната компания „Железопътна инфраструктура“ не успява да усвоява средствата не само от европейски програми, но дори и от капиталовите трансфери от държавата, като причини за това са желанието да се […]