Локатор самолет “Прайм” направи първия си полет през 2018 г.

МОСКВА, 22 Август – РИА Новости. АЕВ Management и A-100 "Прайм" ще направи първия си полет през 2018 г., в-к "Известия", позовавайки се на представител на руското министерство на отбраната, запознат със ситуацията.

Изданието съобщава, че март 2017 радарно оборудване "Premiere", която е готова и е тестван на земята стои във въздуха не повдига редовно самолетоносач Il-76MD-90A (известен също като IL-476) и по-стари IL -76MD, получена по време на тест код A-100LL ( "летяща лаборатория").

Министерството на отбраната ще получи четири "самолети-гъба" до края на годината
"В момента, всички термини са определени, и индустрията с тях e договорена дата на първия полет." Летящи лаборатория "е насрочено за март следващата година" – каза източникът на вестника.

Следва да се отбележи, че целта на работата – да се провери и коригира всички електронни уреди "Premiere" на A-100LL, и след това да го прехвърля на IL-476. Ако всичко върви по план, на "оригиналната" A-100  прави първия си полет през 2018 г., че от материалите на вестника.

Според "Известия", в създаването на модерни самолети локатор A-100 "председател" с участието на няколко десетки руски предприятия за отбрана, включително Aircraft Corporation в Съединените (UAC), Съвместният инструмент, който Corporation (OPK), холдинг "technodynamics" и загриженост "Алмаз-Антей".

В отбранителната промишленост, която включва водещ разработчик на "Premiere" – Concern "Вега", пише вестникът, че "според последния вариант на работата е в разгара си, но да се обадя и от момента на завършването им отказал, позовавайки се на сложността на проекта, който включва няколко десетки предприятия" ,

A-100 "председател" – АЕВ и контрол въз основа на Il-76MD-90A двигател с PS-90A-76. Той е многофункционален авиация комплекс интелигентност, предупреждение и контрол.

Точните спецификации на машината не са известни, но, както пише вестникът, вероятно, той може да открие враг тип въздухоплавателно средство "боец" на разстояние над 600 километра, и цели на повърхността като "кораб" – на разстояние от 400 км.

Воден транспорт

Риболовците очакват съдействие от държавата за освобождаване на корабите

март 27, 2023

Риболовците от трите задържани в Румъния наши кораби очакват по-късно днес да се срещнат с ресорния земеделски зам.-министър Георги Събев в Балчик. Пред него те ще настояват за съдействие от […]

ЖП транспорт

Интермодалният транспорт става все по-важен, България планира още 5 терминала

март 26, 2023

Пренасянето на товари, използвайки няколко вида транспорт, е бъдещето не само за нашата страна, но и за цяла Европа. Основният принцип на интермодалния транспорт е да се използва железопътен транспорт за […]

ЖП транспорт

Общият език за европейските машинисти: допълнително препятствие или решение?

март 25, 2023

Европейският железопътен сектор остава разделен: трябва ли да има общ език за трансгранични влакови операции за персонал като машинисти, персонал и ръководители на движението? Забележителното е, че товарната асоциация ERFA, […]