„Луфтханза“ и „Дойче телеком“ разработват план за качествен интернет във въздуха

Германската авиокомпания "Луфтханза" планира да въведе широколентов достъп до интернет на борда на самолетите си на къси и средни дестинации още от следващото лято. Компанията е сключила договор с "Дойче телеком" и вече работят съвместно по изграждането на системата. Технологията ще позволи бърз и качествен интернет като на земята, но по време на полет, съобщава Би Би Си.

Широколентовият сигнал е сравнително нова технология във въздушния транспорт. В Европа една от малкото авиолинии, които го предлагат е Norwegian. По-популярният вариант на безжичен интернет във въздуха в момента е доста бавен и ненадежден, освен това и много скъп.

За сравнение новата система ще позволява дори стриймване на филми и видео по време на полет, а цената ще остане приблизително същата. Модерната мрежа ще е комбинация от сателитни и земни предаватели, което ще осигури добра скорост и постоянство на връзката, поясняват от германския телеком.

За междуокеански полети обаче остават много проблеми преди да може да се въведе технологията – като да се запълнят празнините в покритието на сигнала от сателит и да се подсигури, че операторите имат еднакво добро качество, тъй като пътниците ще излизат от зоната на един оператор и ще влизат в зоната на друг.   

"Луфтханза" все още не е решила колко ще струва услугата, но един вариант, който се обмисля, е да бъде обвързана с вида на самолетния билет.

Източник: Dnevnik.bg

Автомобилен транспорт

Впечатляващите параметри на първата S-класа на батерии

Най-после Mercedes-Benz представи дългоочаквания си електрически флагман EQS, който стана „първият луксозен модел на подбранда Mercedes-EQ”. Той е първият модел, качен на платформата MEA за електрически модели, като представлява своеобразна […]

Автомобилен транспорт

Европейците подкрепят идеята за забрана на двигателите с вътрешно горене от 2030 г.

По-голямата част от анкетираните жители на европейските градове подкрепят общоевропейската инициатива за прекратяване на продажбите на автомобили с двигатели с вътрешно горене от 2030 г., за да се намалят емисиите […]

ЖП транспорт

Сименс мобилити: Не сме съгласни с начина на провеждане на поръчката на БДЖ за нови мотриси

Във връзка с решението на „БДЖ – Пътнически превози” ЕООД от 05.04.2021 г. за прекратяване на процедура по ЗОП с предмет: „Доставка и гаранционна поддръжка на до 16 броя новопроизведени […]