“Луфтханза” отново изпълнява полети.

Пилотите на германската авиокомпания "Луфтханза" отново изпълняват полети, след като стачкуваха в продължение на три дни.

По информация на сайта на летище София , няколко полета бяха изпълнени за Мюнхен и Франкфурт. Междувременно профсъюзът на пилотите обяви, че отхвърля новото предложение на ръководството на авиокомпанията за увеличаване на заплатите.

Това стана само няколко часа, след като предложението беше направено. Въпреки това от профсъюза уточниха, че нямат планове за продължаване

на стачката. Макар че не изключи по-нататъшни действия, профсъюзът добави, че евентуални нови стачки ще бъдат обявявани 24 часа предварително. "Луфтханза" предложи на пилотите увеличение на з аплатите с 4.4 пр о -цента на два транша, както и еднократно плащане, равняващо се на 1.8 месечни заплати.

Въпреки края на стачката от авиокомпанията предупредиха, че все още ще има някои отменени полети заради нарушения въздушен трафик и призоваха пътниците да се осведомяват предварително по интернет за ситуацията около полетите им.

Източник : www.crossdisplay.bg

волга
Автомобилен транспорт

Автомобилът “Волга” възкръсна (СНИМКИ)

май 21, 2024

Русия се насочва към местното производство на автомобили, след като ембаргото ограничи сериозно вноса и присъствието на чуждестранни авто…