“Луфтханза” спира да лети до Венецуела

Германският авиопревозвач "Луфтханза" обяви, че през юни спира полетите до Венецуела, заради икономическата криза в южноамериканската страна.

В съобщение, цитирано от Би Би Си, компанията заяви, че "ще бъдем принудени да спрем полетите между Франкфурт и Каракас от 18 юни". "Луфтханза" посочва и че валутният контрол във Венецуела прави невъзможно за авиокомпаниите да обръщат спечеленото в долари и да ги изпратят в чужбина.

Валутният контрол бе въведен още през 2003 г. от покойния президент Уго Чавес, но преди две години ограниченията бяха допълнително затегнати. Това принуди няколко авиокомпании да намалят дейностите си във Венецуела или да изискват от пътниците да им плащат в долари.

"Луфтханза" посочва, че търсенето на международни полети до Венецуела е спаднало през 2015 г. и е продължило през първото тримесечие на 2016 г. Все пак германският авиопревозвач отбелязва, че се надява да възстанови услугите си в близко бъдеще.

Икономиката на Венецуела пострада тежко от световния спад на цените на петрола, който е основният й източник на приходи. В страната има висока инфлация, режим на тока, а работната седмица за държавните служители е намалена на само 2 дни. Липсват и основни стоки, например преди дни спря производството на "Кока-Кола" поради недостиг на захар.

Източник : www.dnevnik.bg

волга
Автомобилен транспорт

Автомобилът “Волга” възкръсна (СНИМКИ)

май 21, 2024

Русия се насочва към местното производство на автомобили, след като ембаргото ограничи сериозно вноса и присъствието на чуждестранни авто…