“Луфтханза” спира да лети до Венецуела

Германският авиопревозвач "Луфтханза" обяви, че през юни спира полетите до Венецуела, заради икономическата криза в южноамериканската страна.

В съобщение, цитирано от Би Би Си, компанията заяви, че "ще бъдем принудени да спрем полетите между Франкфурт и Каракас от 18 юни". "Луфтханза" посочва и че валутният контрол във Венецуела прави невъзможно за авиокомпаниите да обръщат спечеленото в долари и да ги изпратят в чужбина.

Валутният контрол бе въведен още през 2003 г. от покойния президент Уго Чавес, но преди две години ограниченията бяха допълнително затегнати. Това принуди няколко авиокомпании да намалят дейностите си във Венецуела или да изискват от пътниците да им плащат в долари.

"Луфтханза" посочва, че търсенето на международни полети до Венецуела е спаднало през 2015 г. и е продължило през първото тримесечие на 2016 г. Все пак германският авиопревозвач отбелязва, че се надява да възстанови услугите си в близко бъдеще.

Икономиката на Венецуела пострада тежко от световния спад на цените на петрола, който е основният й източник на приходи. В страната има висока инфлация, режим на тока, а работната седмица за държавните служители е намалена на само 2 дни. Липсват и основни стоки, например преди дни спря производството на "Кока-Кола" поради недостиг на захар.

Източник : www.dnevnik.bg

Избрани

Гвоздейков: Ревизия ще покаже какво е харчено в транспортното министерство в последните 3 месеца

юни 8, 2023

Ще разпоредя ревизия в моите подведомствени организации и на държавните предприятия. Ще се проверява какво е харчено за последните 3 месеца и какви разходи са правени. Това каза след заседанието […]

Автомобилен транспорт

Екологичният транспорт и възстановяването на “Български пощи” сред приоритетите на новия министър на транспорта

юни 7, 2023

Инж. Георги Гвоздейков, новоназначеният министър на транспорта и съобщенията, обяви, че ще се фокусира върху прилагането на екологични транспортни решения като ключов приоритет на своя мандат. Това беше обявено по […]

Избрани

Андрей Цеков – министър на регионалното развитие и благоустройството

юни 7, 2023

Андрей Цеков – министър на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков е роден в София. Завършва Първа английска езикова гимназия в столицата и Юридическия факултет на Софийски университет “Св. Климент Охридски”. Специализира […]