„Луфтханза“ спира да лети до Венецуела

Германският авиопревозвач "Луфтханза" обяви, че през юни спира полетите до Венецуела, заради икономическата криза в южноамериканската страна.

В съобщение, цитирано от Би Би Си, компанията заяви, че "ще бъдем принудени да спрем полетите между Франкфурт и Каракас от 18 юни". "Луфтханза" посочва и че валутният контрол във Венецуела прави невъзможно за авиокомпаниите да обръщат спечеленото в долари и да ги изпратят в чужбина.

Валутният контрол бе въведен още през 2003 г. от покойния президент Уго Чавес, но преди две години ограниченията бяха допълнително затегнати. Това принуди няколко авиокомпании да намалят дейностите си във Венецуела или да изискват от пътниците да им плащат в долари.

"Луфтханза" посочва, че търсенето на международни полети до Венецуела е спаднало през 2015 г. и е продължило през първото тримесечие на 2016 г. Все пак германският авиопревозвач отбелязва, че се надява да възстанови услугите си в близко бъдеще.

Икономиката на Венецуела пострада тежко от световния спад на цените на петрола, който е основният й източник на приходи. В страната има висока инфлация, режим на тока, а работната седмица за държавните служители е намалена на само 2 дни. Липсват и основни стоки, например преди дни спря производството на "Кока-Кола" поради недостиг на захар.

Източник : www.dnevnik.bg

ЖП транспорт

Железничари с отворено писмо до транспортния министър

На дневен ред може би е необходимо предприемането на стъпки за изготвяне и приемане на национална транспортна политика, както и актуализиране на търговските политики в железопътните дружества с цел привличане […]

ЖП транспорт

Бившият директор на НКЖИ Красимир Папукчийски стана зам.-министър на транспорта

Със заповед на министър-председателя Гълъб Донев са назначени трима заместник-министри. На длъжността заместник-министър на транспорта и съобщенията е назначен Красимир Папукчийски. Заемал е различни ръководни длъжности в Национална компания „Железопътна […]

Автомобилен транспорт

АПИ обяви обществена поръчка за проект на магистрала “Гюешево – Дупница“

Агенция „Пътна инфраструктура“ днес стартира обществена поръчка за избор на изпълнител за изработването на идеен и технически проект с подробен устройствен план – парцеларен план за изграждането на автомагистрала „Гюешево […]