Машинистът от адската катастрофа се спасил със скок от смъртта

Машинистът от тежката катастрофа между влак и камион край Мурсалево на Е-79 успява да скочи навреме и да предупреди пътниците да се спасят. В ужас всички се разбягали, катерейки се панически по баира. За късмет жертви няма. Това съобщава struma.bg. По-рано изданието излезе с версията, че машинистът е загинал, но тя не се потвърди.

Тежката катастрофа между влак и ТИР стана тази вечер около 19.00 ч. в района на село Мурсалево. Камионът, шофиран от 35-годишния Пьотър Смирак, движейки се по Е-79, за да избегне свлякла се скална маса, прави рязък завой, излиза от пътното платно и се преобръща, падайки върху жп линията. Шофьорът и брат му, 45-годишният Мирослав Смирак, успяват да изпълзят от тира, спасяват се, като, лазейки, се изкачват по склона. Само след секунди електрическата мотриса „Дезиро“, пътуваща по линията Кулата-София, се забива в резервоара на тира, последвал мощен взрив.

Машинистът успява да скочи и да предупреди пътниците да се спасят. Екип на Спешен цънтър – Благоевград начело с д-р Марков пръв стигна до мястото на инцидента. Линейката закара в благоевградската болница братята поляци. Те са били адекватни, по първоначална информация са с гръдни контузии и мозъчно сътресение.

Тирът е изпепелен от взрива. Движението по Е-79 бе блокирано. Огромни колони се образуваха от двете страни на пътя. На мястото пристигнаха МВР министър Веселин Вучков и главният секретар Светлозар Лазаров. Ръководството на БДЖ също бе на мястото.

Движението на влаковете в участъка Бобошево-Кочериново бе спряно. 95 пътници е имало в катастрофиралия влак. Осигурени са автобуси, с които са извозени. Хората са в шок от преживения ужас.

Източник: 24часа

Снимки: struma.bg

 

Автомобилен транспорт

Петър Мутафчиев, председател на ФБТИ: Лошите парламентарни практики на управляващите доведоха до напрежението в сектора на пътническите превози

Господин Мутафчиев, каква е причината за напрежението при автобусните превозвачи, заради което от утре се очакват протестни действия? Причината е ясна, неизпълнени ангажименти от страна на управляващите да предприемат действия […]

ЖП транспорт

През Закона за ЖП транспорта МС бетонира нови тлъсти бонуси: Мая

на Министерския съвет, главните и административните секретари в изпълнителната власт, постоянният секретар на Министерството на външните работи и постоянният секретар на отбраната; ръководителите на бюджетни организации или други длъжностни лица. […]