Министърът на транспорта: Ще подменям хора, когато не си изпълняват задълженията

Георги Тодоров разкри ще има ли кадрови смени във ведомството му

„Познавам системата добре. Започнах да работя в Министерството на транспорта през 2000 г.  Ние сме част от служебен кабинет, чийто хоризонт е доста кратък. Опитваме се ежедневно да работим на 100 %. Ще подменям хора само и единствено, когато видя, че не си изпълняват задълженията и не следват добрите практики”. Това заяви в студиото на „Събуди се” служебеният министър на транспорта, ИТ и съобщенията Георги Тодоров.

Той коментира и освобождаването на шефа на правителствения авиоотряд.

„С Ген. Тодор Коджейков се разделихме по взаимно съгласие. Причините за отстраняването му са професионални, а не лични”, уточни Тодоров.

„Към този момент няма промяна в „Информационно обслужване“. Очаквам да изпълняват професионално своята работа”, каза още трнспортният министър.

Той определи предстоящите избори като предизвикателство. „„Информационно обслужване“ ще действа по-бързо този път, но това няма да е за сметка на качеството. Проверките целят да има обективност”, увери служебният транспортен министър.

По думите му авиационният сектор е най-тежко пострадалият от пандемията.

Той коментира и темата за шофьорските курсове. Според него практическите часове за кандидат-шофьорите трябва да бъдат увеличени с 10 часа.  

Предвиждат се промени и при годишните технически прегледи. Те ще влязат в сила от 12 юли, ще бъдат използвани нови екологични стикери, които да гарантират екологичните норми.

Източник: https://nova.bg/news/view/2021/06/13/330096/министърът-на-транспорта-ще-подменям-хора-когато-не-си-изпълняват-задълженията/

автобус с деца катастрофира
Автомобилен транспорт

Автобус с деца катастрофира до Търговище

юни 14, 2024

Автобус с деца е катастрофирал близо до Търговище. Няма пострадали деца при инцидента. Катастрофата е станала малко след 12:00 ч., като автобу…

Влак на бдж
ЖП транспорт

Пътнически влак дерайлира

юни 11, 2024

Затруднено е движението на влаковете, които преминават през Подбалканската железопътна линия поради излизане от релсите на локомотив и дв…