Мобилно приложение помага при проблем по време на пътуване в ЕС

 

Мобилно приложение съветва какви са правата на потребителите, когато пътуват или почиват в друга страна от Европейския съюз, Исландия и Норвегия. Безплатното приложение ECC-Net: Travel app дава информация на туриста как да постъпи, ако стаята в хотела се окаже мръсна или различна от обещаното или пък полетът закъснее, съобщи Европейският потребителски център в София.

В приложението са синтезирани най-важните права, които има човек при наемане на кола или купуване на стока. Веднъж свалено, ECC-Net Travel app работи офлайн и така няма нужда от достъп до интернет или допълнителни такси при ползване.

През юни, юли и август, когато по традиция се пътува най-много заради летните отпуски, в Европейския потребителски център са получени 65 жалби, свързани с проблеми при пътуване в чужбина, независимо дали става дума за самолет, кола или автобус.  През същия период на 2014 г. оплакванията, свързани с неудобства при пътуване, са били 73.

"Това е положителна тенденция, но с цел да се запази и затвърди, ние насърчаваме потребителите да изтеглят ECC-Net: Travel App и винаги да имат това приложение под ръка, за да са по-добре защитени при пътуване", коментира Игнат Арсенов, директор на Европейския потребителски център България.

Навигацията на ECC-Net: Travel app е лесна и достъпна на 25 езика, включително и на български. Освен това чрез приложението човек може да разбере как да настоява за правата си на съответния чужд език, дори и да не знае и дума от него.

Приложението ECC-Net: Travel app е достъпно за мобилни устройства с операционните системи iOS, Android и Microsoft Windows и може да бъде свалено от Apple app store (за iOS), в Google Playstore (за Android) и в Windows Apps+GamesStore (за Windows Phone).

Източник: http://www.dnevnik.bg, 03.11.2015г.

ЖП транспорт

Товарните влакове между Турция и Китай вече се движат редовно по график

Първият Китай-граница влак от Турция тръгна на 4 декември миналата година, а вторият току-що пристигна в централно разположения китайски хъб. Услугата ще работи два пъти месечно. Това е положителен старт […]

ЖП транспорт

Flixmobility с жалба пред Европейската комисия против държавна помощ на ДойчеБан

FLIXMOBILITY, германското дружество с отворен достъп Flixtrain и автобусния оператор на дълги разстояния Flixbus, подаде официално оплакване пред Европейската комисия (ЕК) за милиарди евро държавни помощи, предоставени на германския железопътен […]