Модернизираното ЖП трасе между Пловдив и Бургас ще е готово през 2024 година

Инвестицията по проекта за рехабилитация на железопътната линия Пловдив-Бургас, финансиран по ОП “Транспорт и транспортна инфраструктура” (2014-2020), е в размер на 810 милиона лева.

Направлението ще бъде изцяло ремонтирано и оборудвано със съвременни и иновативни технологии. Пътниците ще се радват на комфорт и бързина на пътуването, като разстоянието от Пловдив до Бургас ще се взима за около 2 часа и половина. Очаква се проектът да бъде изцяло завършен най-късно до месец май 2024 г., съобщават от Министерството на транспорта. 

Железопътната линия Пловдив-Бургас е част от Европейския транспортен коридор „Ориент/Източносредиземноморски“, обясни пред Дарик радио инж. Иван Бакалски от Национална компания Железопътна инфраструктура. Той е и ръководител на Проекта „Рехабилитация на железопътна линия Пловдив-Бургас, Фаза 2“.

По оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ в момента се извършва рехабилитацията на железопътния участък Пловдив-Бургас, която има национално значение. А самият проект за рехабилитация на трасето е един от големите за Национална компания „Железопътна инфраструктура“.

Трако, изложение на локомотиви и вагони
ЖП транспорт

Trako отвори врати за посетители в Гданск

септември 23, 2023

Trako привлича стотици изложители и десетки хиляди посетители. Толкова голям интерес към събитието със сигурност се дължи на актуалните тенд…

Въздушен транспорт

Хеликоптер изчезна край Гърмен

септември 22, 2023

Хеликоптер е паднал край село Гърмен, което се намира в близост до град Гоце Делчев, съобщи БГНЕС. За момента няма информация за пострадали …