Moovit достигна 1 000 000 потребители в Обединеното кралство

Апликация на стартираща компания, подкрепена от BMW и Nokia вече се използва в 55 страни и 600 града. Транспортната програма Moovit, създадена от Nokia и BMW вече е достигнала един милион потребители в Обединеното кралство, по-малко от година след като бе пусната в употреба.

Moovit  има за цел да даде на хората най-добрите обществени транспортни маршрути към дестинация, програмата стартира преди по-малко от година във Великобритания.

Приложението обобщава влакови и автобусни  разписания заедно с други публични данни, както и информация от потребителите си. При избор на маршрут до избраната от вас дестинация, разбирате и колко време ще трае вашето пътуване.

След това тя може да коригира своите препоръки въз основа на събития на живо, като например 24-часова стачка на Tube миналата седмица, или да реагира на промените в публичните транспортни мрежи в развиващите се страни.

Вицепрезидентът на Moovit  Алекс Торес, който напусна позиция в Google Maps, за да се присъединят към бизнеса, заяви, че услугата вече има 20 милиона потребители по целия свят. От стартирането си в Тел Авив през 2013 г. тя придобива известност и бързо се разширява в 55 страни и 600 града.

Компанията набра 50 милиона долара (£ 32 m) в началото на годината от страна на инвеститорите, включително Sequoia Capital, водеща компания от Силиконовата долина, както и рисков капитал от Nokia и BMW. Според сведенията в момента Moovit е оценен на  £ 300 милиона, въпреки че няма приходи. В бъдеще обаче, приложението може да започне да взема такси от продажбата на билети, каза Торес.

Moovit е от компаниите, които искат да съчетаят  технологиите с публични данни за подобряване на транспорта.

Лондон е домът на апликацията CityMapper, като програмата стартира в 27 града. CityMapper е достъпен във Великобритания само за жители на Лондон, Манчестър и Бирмингам, докато Moovit има по голям обхват,  популярен  е в Единбург, Глазгоу, Лийдс и Шефилд.

Бразилия е най-големият пазар за Moovit, популяризира се в Колумбия и Чили. В районите, където данните за обществен транспорт могат да бъдат непостоянни или е трудно да се намери, данните, въведени от потребителите често се използват, за да се запълнят празнините, което позволява на потребителите да изградят карта на маршрути дори без официалния график.

Градски транспорт

БТПП се включва в проект за изграждане на градска железница в София

Българска търговско-промишлена палата (БТПП) се включва в проекти за изграждане на градска железница в София, подобряване услугата в крайградските райони на столицата и скоростни ЖП връзки. Проведе се среща между […]

Автомобилен транспорт

Въпреки COVID-19: Заплатите на шофьорите в столичния транспорт скачат с 10%

„Продължава изпълнението на споразумението, прието през 2019 г., за увеличението на заплатите на работещите в градския транспорт от 1 март 2021 г. с 10%“. Това бе потвърдено на среща между […]