Московски нападна синдикатите

 

Разработва се нова стратегия за БДЖ. Това заяви пред bTV министърът на транспорта Ивайло Московски.

"Транспортното ведомство работи съвместно с БДЖ и НКЖИ и ще предложи стратегията да влезе в пленарна зала за решение в парламента. Като министър не съм склонен да правя реформи само в едната посока – само да съкращавам например. Склонен съм да продължа напред с реформите, стига да има механизъм", подчерта той. Министърът изрази надежда, че в следващите 5 до 8 години ще се изплатят задълженията към всички кредитори.

„Товарни превози" винаги са били на загуба, призна още Московски, по думите на който за предходната година те имат около 15 млн. оперативна загуба. Не се размина и без упреци към предишното управление. От думите на Ивайло Московски стана ясно, че лошо управление и неправилно структуриране на парични потоци били причината за големите загуби на железниците, които били на печалба след „Борисов 1".

По повод твърденията, че „Български пощи" се готвят за приватизация, Московски бе категоричен, че това е лъжа.

Министърът на транспорта обвини КНСБ в лъжа.

„Български пощи" няма да се приватизират, каквито информации се появиха. Намирам за нелогично поведението на КНСБ в тази връзка. Считам, че му вярвам на Пламен Димитров. По-голямата част от спекулациите са без негово знание, подчерта той.

Той изрази недоволството си и от протеста в пристанище „Варна" заради уволнението на шефа му Божидар Чапаров. Това било негово решение.

 

Източник: http://society.actualno.com

ЖП транспорт

Скопие обяви жп линията до България за „ключов проект“ и задели за нея €29 млн.

Изграждането на жп линията от Северна Македония до България ще е „ключов проект“ за следващата година. Това обяви транспортният министър на страната Благой Бочварски на пресконференция в столицата. Бочварски каза, […]