Москва създава интегрирана транспортна система. Метрото ще управлява и градската трамвайна мрежа

Московската трамвайна мрежа е прехвърлена на Московско метро, ​​което ще я управлява, следвайки стратегията за интеграция на транспортната система в града, съобщи заместник-кметът по транспорта Максим Ликсутов.

„Московското метро е лидер сред неавтоматизираните метро, ​​що се отнася до напредъка. Това е така, защото нашите стандарти за поддръжка на инфраструктурата са едни от най-строгите, най-безопасните и най-добрите в света. Така че ние трябва да прилагаме тези практики в други видове транспорт, особено в градския железопътен транзит, които оттук нататък ще отговарят на по-строги изисквания “, каза Максим Ликсутов.

Централизираното управление и модернизацията на трамвайната инфраструктура се очаква да повишат скоростта на транспорта, качеството на инфраструктурата, както и да подобрят поддръжката на коловозите и да намалят наполовина броя на ремонтите и да намалят разходите за поддръжка.

„Освен това вече обновихме по-голямата част от трамвайния парк и след 1-2 години всички стари превозни средства в крайна сметка ще бъдат заменени с нови“, обясни Ликсутов.

Москва продължава да създава интегрирана транспортна система. Градската управа е предприела някои мерки, които включват въвеждането на единна навигационна система, услуга за интермодална помощ за пътници с намалена подвижност и интелигентна система за билети. Последният получи наградата за най-добра програма за интелигентни билети 2020 и видя допълнително надграждане с ново приложение MaaS, представено през ноември.

Московското метро е една от най-динамично развиващите се транспортни системи в света. Днес тя има 789 км коловози, 335 станции, 17 линии, 20 депа, включително монорелсата, Московския централен кръг (MCC), Московските централни диаметри (MCD). Общата му дължина се планира да се удвои до 2023 г. в сравнение с 2010 г. Московският трамвай е на 121 години и от 2011 г. системата бързо се възражда чрез отваряне на затворените маршрути и изграждане на нови трамвайни връзки. В момента дължината на московската трамвайна мрежа е почти 420 км от единични коловози. В делничен ден повече от 620 трамваи се движат по 40 маршрута, превозвайки 700 000 пътници дневно.

Източник: www.railwaypro.com

автобус с деца катастрофира
Автомобилен транспорт

Автобус с деца катастрофира до Търговище

юни 14, 2024

Автобус с деца е катастрофирал близо до Търговище. Няма пострадали деца при инцидента. Катастрофата е станала малко след 12:00 ч., като автобу…

Влак на бдж
ЖП транспорт

Пътнически влак дерайлира

юни 11, 2024

Затруднено е движението на влаковете, които преминават през Подбалканската железопътна линия поради излизане от релсите на локомотив и дв…