Москва възстановява влака до София

 

 От 13 декември руските държавни железници ( Российские железные дороги – ОАО "РЖД") възстановяват пътническата жп връзка с България и Сърбия, съобщава компанията на сайта си.

От лятото на 2016 г. се възстановява връзката и до Черна гора.

Директни вагони Москва-София и Москва-Будапеща ще се движат в състава на влак № 9/10 Москва – Варшава "Полонез".

Така първият директен вагон Москва-София ще се отправи на първото си пътуване на 13 декември, а от София – на 16 декември. Спирките по маршрута са: Смоленск, Минск, Брест, Варшава, Богумин, Братислава и Белград. Маршрутът цели да заобиколи Украйна.

Директните вагони за Будапеща тръгват от Москва на 13 декември и от Будапеща – от 15 декември.

По новооткритите маршрути ще пътуват нови комфортни вагони с четириместни купета, съвместно производство на ОАО "Тверской вагоностроительный завод" и Siemens. Във вагоните има и широки спални места, изходи във всяко купе и сгъваема маса в комбинация с мивка. Вагоните имат климатици с индивидуално регулиране във всяко купе, както и по две тоалетни – едната и с душ.

Превозът ще се извършва от АО "Федеральная пассажирская компания", дъщерно дружество на руските държавни железници.

Влаковете между Москва и София бяха спрени преди година заради конфликта в Украйна и силната конкуренция на авиокомпаниите, което значително намали броя на пътниците.

Източник: http://www.economic.bg, 23.10.2015г.

волга
Автомобилен транспорт

Автомобилът “Волга” възкръсна (СНИМКИ)

май 21, 2024

Русия се насочва към местното производство на автомобили, след като ембаргото ограничи сериозно вноса и присъствието на чуждестранни авто…