Мръсотия, мизерия и автобуси-морги в гараж “Земляне”

Шофьорът, който сигнализира за опасни автобуси в столичния автотранспорт, днес вече е уволнен. Въпреки че шофьорите от гараж "Земляне" сигнализират за проблем със сигурността на автобусите, от ръководството твърдят, че проблем няма.

Уволненият водач Невян Симеонов разказа, че веднага след като е направил клипа, са започнали психоатаки и унижения над него. Той е бил командирован да мие автобуси, тъй като по думите му е станал неудобен, защото е започнал да говори истината.

Зам.-директорът на столичния автотранспорт Владимир Коцев обаче отрече това да е така и каза пред bTV, че е бил пратен на пароструйката, поради "производствена необходимост" и това нямало общо с видеото, което е заснел.

Невян обаче твърди, че преди да направи клипа, пет пъти е пускал заявки и отказвал да тръгне с автобуса поради техническа неизправност, защото не иска да стане потенциален убиец на пътя и да решава съдбите на хората.

Друг шофьор – Ангел Стойчев, също потвърди, че има гонения в гараж "Земляне" и същото се е случило с него преди 3-4 години.

"Това е практика на управляващите в столичния автотранспорт, когато някой е неблагонадежден и неудобен, веднага бива командирован по производствена необходимост. Доста хора бяха принудени да напуснат така. Аз също бях командирован за 45 дни по производствена необходимост след срещата ми със зам.-кмета по транспорта. Имам колежка с две висши образования, която беше командирована за 45 дена и тя напусна", допълни мъжът.

Директорът на Столичен автотранспорт отрича всичко това и твърди, че автобусите се поддържат, както и че проблеми с тях няма.

Източник : www.dnes.bg