Национална мрежа за бързо зареждане на електромобили

Най-големият доставчик на електрически превозни средства в България си партнира с АББ за най-голямото разширяване на зарядната инфраструктура на страната.

Бързите зарядни станции на АББ вече могат да бъдат открити по ключови пътища в цяла България, като в ход са планове за по-нататъшно разширяване на мрежата, което да обхване всички по-главни пътища и автомагистрали до края на първото тримесечие на 2018 г. В резултат на тясното сътрудничество на АББ и eMobility International, бързите зарядни станции на АББ вече покриват международните маршрути от София до границата с Гърция и Турция, с инсталации в ключови локации в София, Варна, Велико Търново, Благоевград, Сандански, Раковски, Стара Загора, Любимец и Бургас. eMobility International разработва и управлява инфраструктура от станции за бързо зареждане, развивайки дейността си под търговската марка Eldrive. Компанията подпомага потребителите в тяхното разбиране на електрическата мобилност и им осигурява възможност да достигнат лесно до най-близката зарядна станция или място за наемане на електромобили.

“Избрахме АББ, за да изградим нашата мрежа за бързо зареждане в България, тъй като са изключително надеждни и предлагат дистанционна поддръжка, което е критично за нашия бизнес”, сподели Стефан Спасов, изпълнителен директор на eMobility International.

Най-популярната зарядна станция, Terra 53 CJG, предлага съвместимост с всички електрически превозни средства на българския пазар посредством стандартите CHAdeMO, CCS и Type 2, осигурявайки цикли на зареждане между 15 и 60 минути, в зависимост от капацитета на батерията на всяка кола.

“АББ играе важна роля в развитието на устойчивата мобилност, като предоставя иновативни и ефективни технологии за инфраструктурата за зареждане на електромобили. Редица проекти в цял свят показват, че АББ е глобален играч в областта на технологиите за бързо зареждане и е начело на създаването на национална бързо-зарядна мрежа в България”, сподели Франк Мюльон, ръководител на световния бизнес за „Бързи зарядни станции за електромобили“ в АББ.

Мултистандартната зарядна станция Terra 53 е конфигурируема с единичен, двоен или троен изход 50 kW и може да функционира в тежки климатични условия при температури от – 35 до + 55 градуса по Целзий. Представлява част от дигиталното портфолио за свързани решения ABB AbilityTM и предлага наблюдение на състоянието и отстраняване на проблеми от разстояние, което е изключително важно предимство на зарядните станции от АББ. Свързвайки зарядни устройства, сервизни решения и хора, АББ може да диагностицира над 90% от сервизните случаи дистанционно, разрешавайки успешно над 60 % от тези случаи без никаква намеса на място за последните две години. Това води до значителни спестявания от неочаквани повреди, време за пътуване, транспорт, човекочасове и ресурси. Terra 53 е идеална за употреба в зони за отдих по автомагистрали, бензиностанции, автосервизи и оживени градски райони като например паркинги.

 

Източник: https://www.kamioni.bg/