Наградиха железничари и пожарникари за действията им при пожара във влака София-Варна

МТС награди служителите на железницата и пожарникаря за навременна реакция при инцидента с влака от София за Варна

Министерството на транспорта и съобщенията награди служителите на железницата и пожарникаря Върбан Петков, които проявиха навременна реакция за евакуация на пътниците при инцидента с влака от София за Варна в района на гара Каспичан. Отличията бяха връчени от заместник-министъра на транспорта и съобщенията Красимир Папукчийски в сградата на МТС.

От името на вицепремиера по икономическите политики и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев и от свое име зам.-министър Папукчийски изрази благодарност за проявения висок професионализъм за предотвратяване на трагични последствия, свързани със загуба на човешки животи.

„Този инцидент е пример за това, че всички трябва да носим своята професионална и гражданска отговорност, да бдим и да проявяваме отношение към активите, които се управляват от БДЖ и държавата“, посочи Папукчийски.

По време на церемонията заместник-министърът заяви, че 160 вагона тази година подлежат на ремонт и модернизация спрямо изискванията за противопожарна безопасност при пътуване.

Той отправи апел към пътуващите, в случай че забележат действия, свързани със запалителни изделия и тютюнопушене, да информират незабавно превозната бригада.

Наградените служители с проява на отлично изпълнение на служебния дълг и предприемането на навременни реакции от Български държавни железници и Национална компания „Железопътна инфраструктура“ са:

Галина Георгиева – Началник-влак, Поделение за пътнически превози Горна Оряховица

Анка Николова – Диспечер, Поделение за пътнически превози Горна Оряховица

Стамен Иванов – Кондуктор, Поделение за пътнически превози Горна Оряховица

Огнян Мартинов – Локомотивен машинист, Поделение за пътнически превози Горна Оряховица

Денислав Калоянов – Помощник-машинист Поделение за пътнически превози Горна Оряховица

Пламен Личев – Старши влаков диспечер, Регионално звено Горна Оряховица

Иван Иванов – Влаков диспечер, Регионално звено Горна Оряховица

Деян Благоев – Енергодиспечер, Регионално звено Горна Оряховица

автобус с деца катастрофира
Автомобилен транспорт

Автобус с деца катастрофира до Търговище

юни 14, 2024

Автобус с деца е катастрофирал близо до Търговище. Няма пострадали деца при инцидента. Катастрофата е станала малко след 12:00 ч., като автобу…