Най-дългата стачка на германските железничари приключи

Започналата в понеделник стачка на германските железничари, най-дългата в историята на железниците отвъд Рейн, завърши тази сутрин както беше предвидено, предаде Франс прес. Преговорите между синдиката на машинистите в Германия Ге Де Ел и "Дойче бан" не са напреднали изобщо.
 
Въпреки края на стачката превозите на голямо разстояние все още ще са силно нарушени днес. Голяма част от крайградските и регионалните влакове ще се движат нормално следобеда. Целта е до понеделник да се възстанови изцяло обичайният трафик, съобщи железопътната компания "Дойче бан".
По призива на влиятелния синдикат Ге Де Ел стачката засегна товарните превози от понеделник и пътническите влакове от вторник. Това е осмата стачка, свикана от Ге Де Ел от миналото лято, съобщава БНР.
Източник: Черно море
ЖП транспорт

Товарните влакове между Турция и Китай вече се движат редовно по график

Първият Китай-граница влак от Турция тръгна на 4 декември миналата година, а вторият току-що пристигна в централно разположения китайски хъб. Услугата ще работи два пъти месечно. Това е положителен старт […]

ЖП транспорт

Flixmobility с жалба пред Европейската комисия против държавна помощ на ДойчеБан

FLIXMOBILITY, германското дружество с отворен достъп Flixtrain и автобусния оператор на дълги разстояния Flixbus, подаде официално оплакване пред Европейската комисия (ЕК) за милиарди евро държавни помощи, предоставени на германския железопътен […]