Най-големият круизен кораб – дълъг колкото 5 самолета и с цена от $1 милиард

Американската круизна компания Royal Caribbean представи своя най-нов кораб – Harmony of the Seas. С дължина от над 362 метра или колкото 5 самолета Boeing 747 той е най-големият круиз строен някога, като цената му също е впечатляваща – 1 милиард долара.

Днес “морското чудовище” завърши първото си плаване от френския пристанищен град Сен-Назер до Саутхемптън във Великобритания, съобщава The Telegraph.

Огромният кораб разполага с 18 палуби и може да побере на борда си 6780 пътници в общо 2747 каюти, както и 2100 души екипаж.

Той е наричан още „плаващ град”, заради това, че разполага още с 20 различни места за хранене, 23 плувни басейна, както и с парк с над 10 000 растения и 50 дървета.

Построяването на Harmony of the Seas е отнело над две години и половина.

На 22 май предстои круизът да отплава на първото си пътешествие с туристи на борда. То ще продължи четири дни от Саутхемптън до Ротердам.

Източник : www.money.bg

Симеон Ананиев
ЖП транспорт

Проф. Симеон Ананиев: От 30 години нищо не се прави за безопасността в жп транспорта

декември 1, 2022

Вчера отново имаше инцидент с влак. Той се блъсна в паднала скала по пътя София –Бургас, между Клисура и Христо Даново. Един от вагоните и локомотивът дерайлираха. Професор Симеон Ананиев, […]

ЖП транспорт

НКЖИ: Дъждът е причина за катастрофата на влака София – Бургас

декември 1, 2022

Дъждовното време е причинило свличането на земна маса, след което скала падна върху железопътната линия София – Бургас. Това заяви за „Хоризонт“ главният ревизор от „Национална компания железопътна инфраструктура“ Кирил […]

Автомобилен транспорт

Кабинетът засекрети тол системата като обект от национална сигурност

декември 1, 2022

С постановление на Министерския съвет Национално тол управление, което е част от структурата на Агенция „Пътна инфраструктура“, е определено за стратегически обект от значение за националната сигурност. Целта е обезпечаване […]