Най-големият круизен кораб – дълъг колкото 5 самолета и с цена от $1 милиард

Американската круизна компания Royal Caribbean представи своя най-нов кораб – Harmony of the Seas. С дължина от над 362 метра или колкото 5 самолета Boeing 747 той е най-големият круиз строен някога, като цената му също е впечатляваща – 1 милиард долара.

Днес “морското чудовище” завърши първото си плаване от френския пристанищен град Сен-Назер до Саутхемптън във Великобритания, съобщава The Telegraph.

Огромният кораб разполага с 18 палуби и може да побере на борда си 6780 пътници в общо 2747 каюти, както и 2100 души екипаж.

Той е наричан още „плаващ град”, заради това, че разполага още с 20 различни места за хранене, 23 плувни басейна, както и с парк с над 10 000 растения и 50 дървета.

Построяването на Harmony of the Seas е отнело над две години и половина.

На 22 май предстои круизът да отплава на първото си пътешествие с туристи на борда. То ще продължи четири дни от Саутхемптън до Ротердам.

Източник : www.money.bg

ЖП транспорт

Железничари с отворено писмо до транспортния министър

На дневен ред може би е необходимо предприемането на стъпки за изготвяне и приемане на национална транспортна политика, както и актуализиране на търговските политики в железопътните дружества с цел привличане […]

ЖП транспорт

Бившият директор на НКЖИ Красимир Папукчийски стана зам.-министър на транспорта

Със заповед на министър-председателя Гълъб Донев са назначени трима заместник-министри. На длъжността заместник-министър на транспорта и съобщенията е назначен Красимир Папукчийски. Заемал е различни ръководни длъжности в Национална компания „Железопътна […]

Автомобилен транспорт

АПИ обяви обществена поръчка за проект на магистрала “Гюешево – Дупница“

Агенция „Пътна инфраструктура“ днес стартира обществена поръчка за избор на изпълнител за изработването на идеен и технически проект с подробен устройствен план – парцеларен план за изграждането на автомагистрала „Гюешево […]