Напусна ни Койчо Русев

„Напусна ни инж. Койчо Русев – учредител и председател на Националната транспортна камара, съобщиха от сдружението. “Загубихме отличен професионалист, активен съмишленик, истински приятел с чисто сърце, винаги готов да бъде рамо до рамо в битка” пишат от камарата.
Роден е в ямболското с. Зорница през 1946 г. Завършил е Техническия университет – София, специалност “Двигатели с вътрешно горене и автомобили”, както и Университета по национално и световно стопанство – София, специалност “Икономика на автотранспорта”. Специализирал е в Академията за народно стопанство и във френския институт „Марком“.
Целият му професионален път преминава в сферата на транспорта. Създател е на Националната транспортна камара и „Български транспортен холдинг“ АД. От 2007 г. е председател на Управителния съвет на Съюза на организациите в автомобилния транспорт. Член е на Българската стопанска камара, Националната транспортна камара и на Държавно- обществената консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението по пътищата към Министерския съвет, а също и на Съюза на независимите писатели в България.Бил е зам. министър на транспорта.
Носител е на много награди и отличия, съавтор и автор на книги. Предоставя лична стипендия на най-добрия студент от Транспортния факултет на Технически университет – София и осигурява ежегодно награди за тримата първенци на випуска.
Почетен гражданин на Пловдив и Средец.

Форумът за Балкански транспорт и инфраструктура и редакцията на Транспортал изказват съболезновнията си на близките на Койчо Русев.

блокада на полскит ефермери и шофьори
Автомобилен транспорт

Европейската комисия се обръща срещу Полша заради блокадата на украинската граница и заплашва със съдебни мерки

декември 4, 2023

Европейската комисия критикува остро блокадата на украинската граница от полски камиони и фермери и предупреди за възможни съдебни дейст…