Нема лабо! Сърбия прекрати договор с „Трейс“

Сърбия показа как се действа с фирми които печелят договори с ниски оферти и без възможности, като разчитат на предоговаряне и подизпълнители. Ако в България схемата върви  в Сърбия не върви.

Сръбската компания "Коридоре Сърбие" ще прекрати договора с българската "Трейс груп" поради забавянето на строителството на околовръстния път в Димитровград, който е част от източния ръкав от Коридор 10.

Компанията е водещ участник в консорциума, който прави ремонт на столичното "Цариградско шосе".

"Трейс груп" е изпълнила само 13 на сто от работата", казва директорът на"Коридоре Сърбие" Димитар Джурович пред агенция "Танюг". "Ние имаме коректно отношение към тях и на няколко пъти ги предупредихме, че трябва да започнат работа", добави Джурович.

В края на юни 2014 година "Трейс груп" получи поръчка за изграждането на околовръстния път около Димитровград, който е част от Коридор 10 и по този начин измести австрийската компания Alpina, която банкрутира през 2013 г. Срокът за изпълнението бе 450 дни, а стойността на поръчката 2.2 млрд. динара (€18,3 млн.). От околовръстния път на Димитровград до българската граница, "Трейс груп" трябваше да построи магистрала, дълга 5,8 км, и 7 моста с дължина от 20 до 500 метра.

Джурович уточни, че ресорното министерство и Световната банка, които финансират изграждането на тази част от коридора, ще помогнат след прекратяването на договора да се избере нов изпълнител. Той очаква строителството на тази част да приключи до края на 2016 година.

Източник: КлубZ

Автомобилен транспорт

Впечатляващите параметри на първата S-класа на батерии

Най-после Mercedes-Benz представи дългоочаквания си електрически флагман EQS, който стана „първият луксозен модел на подбранда Mercedes-EQ”. Той е първият модел, качен на платформата MEA за електрически модели, като представлява своеобразна […]

Автомобилен транспорт

Европейците подкрепят идеята за забрана на двигателите с вътрешно горене от 2030 г.

По-голямата част от анкетираните жители на европейските градове подкрепят общоевропейската инициатива за прекратяване на продажбите на автомобили с двигатели с вътрешно горене от 2030 г., за да се намалят емисиите […]

ЖП транспорт

Сименс мобилити: Не сме съгласни с начина на провеждане на поръчката на БДЖ за нови мотриси

Във връзка с решението на „БДЖ – Пътнически превози” ЕООД от 05.04.2021 г. за прекратяване на процедура по ЗОП с предмет: „Доставка и гаранционна поддръжка на до 16 броя новопроизведени […]