Нема лабо! Сърбия прекрати договор с „Трейс“

Сърбия показа как се действа с фирми които печелят договори с ниски оферти и без възможности, като разчитат на предоговаряне и подизпълнители. Ако в България схемата върви  в Сърбия не върви.

Сръбската компания "Коридоре Сърбие" ще прекрати договора с българската "Трейс груп" поради забавянето на строителството на околовръстния път в Димитровград, който е част от източния ръкав от Коридор 10.

Компанията е водещ участник в консорциума, който прави ремонт на столичното "Цариградско шосе".

"Трейс груп" е изпълнила само 13 на сто от работата", казва директорът на"Коридоре Сърбие" Димитар Джурович пред агенция "Танюг". "Ние имаме коректно отношение към тях и на няколко пъти ги предупредихме, че трябва да започнат работа", добави Джурович.

В края на юни 2014 година "Трейс груп" получи поръчка за изграждането на околовръстния път около Димитровград, който е част от Коридор 10 и по този начин измести австрийската компания Alpina, която банкрутира през 2013 г. Срокът за изпълнението бе 450 дни, а стойността на поръчката 2.2 млрд. динара (€18,3 млн.). От околовръстния път на Димитровград до българската граница, "Трейс груп" трябваше да построи магистрала, дълга 5,8 км, и 7 моста с дължина от 20 до 500 метра.

Джурович уточни, че ресорното министерство и Световната банка, които финансират изграждането на тази част от коридора, ще помогнат след прекратяването на договора да се избере нов изпълнител. Той очаква строителството на тази част да приключи до края на 2016 година.

Източник: КлубZ

Въздушен транспорт

Владимир Каролев: Изборът на борд на директорите на летище „София“ е безмислен

Изборът на борд на директорите на летище „София“ е безсмислен, коментира пред Транспортал икономистът Владимир Каролев. Той бе класиран на трето място в конкурса на Агенцията за публични предприятия. На […]

ЖП транспорт

Правят повторна експертиза на релсите на гарата в Хитрино

Делото за трагедията в Хитрино отново влезе в съда, съобщава Нова телевизия. Апелативният съд във Варна прие да бъде направена повторна експертиза на релсите на гарата. Искането за това беше на защитата […]

Автомобилен транспорт

Въпреки предизвикателствата на 2020 FlixMobility се придържа към зелената си визия

Около 30 милиона FlixBus и FlixTrain пътници в световен мащаб през 2020 Нова хигиенна концепция, 162,000 литра дезинфектант използван на борда на автобусите и влаковете Tенденции в пътуванията през 2020: […]