Немска банка блокирала 5 млн. лв. на БДЖ

Немска банка е блокирала 5 млн. лв на БДЖ. Това обяви министърът на транспорта Ивайло Московски, цитиран от „Фокус“. Той посочи, че холдингът има и депозит в Корпоративна търговска банка (КТБ) и отделно има заем.

„Те са част от облигационен заем. Чакам справка какво е състоянието. Иначе в други банки няма блокирани средства”, каза Московски.

Той добави, че 14.5 млн. лв. са задълженията на товарни превози към днешна дата. „Засега не се планират съкращения в БДЖ.“, каза още министърът.

Московски допъли, че проектът за модернизация на бургаската жп гара ще продължи. Той обясни, че Министерството на културата е съгласувал проекта, тъй като сградата на гарата е архитектурен паметник.

„По най-бързия начин проектът ще влезе в община Бургас, за да може да продължи процедурата, така че до края на декември да започне строителството”, каза Московски. 

Източник: Econ.bg

 

ЖП транспорт

Господин министър, къде сте?

През последните дни станаха известни за гражданското общество редица крупни сделки в българските железници, като модернизация на пътнически вагони в Дряново за 27 млн. лв. без обществена поръчка, 26,5 млн. […]

Автомобилен транспорт

Уволненият шеф на ”Автомагистрали” отказва да напусне поста си

Нямаме никакво намерение да напуснем постовете си в управителния съвет на ”Автомагистрали” ЕАД. Това заяви пред ”24 часа”, една от близките медии на ГЕРБ, изпълнителният директор на държавното дружество инж. […]