Немска банка блокирала 5 млн. лв. на БДЖ

Немска банка е блокирала 5 млн. лв на БДЖ. Това обяви министърът на транспорта Ивайло Московски, цитиран от „Фокус“. Той посочи, че холдингът има и депозит в Корпоративна търговска банка (КТБ) и отделно има заем.

„Те са част от облигационен заем. Чакам справка какво е състоянието. Иначе в други банки няма блокирани средства”, каза Московски.

Той добави, че 14.5 млн. лв. са задълженията на товарни превози към днешна дата. „Засега не се планират съкращения в БДЖ.“, каза още министърът.

Московски допъли, че проектът за модернизация на бургаската жп гара ще продължи. Той обясни, че Министерството на културата е съгласувал проекта, тъй като сградата на гарата е архитектурен паметник.

„По най-бързия начин проектът ще влезе в община Бургас, за да може да продължи процедурата, така че до края на декември да започне строителството”, каза Московски. 

Източник: Econ.bg

 

автобус с деца катастрофира
Автомобилен транспорт

Автобус с деца катастрофира до Търговище

юни 14, 2024

Автобус с деца е катастрофирал близо до Търговище. Няма пострадали деца при инцидента. Катастрофата е станала малко след 12:00 ч., като автобу…

Влак на бдж
ЖП транспорт

Пътнически влак дерайлира

юни 11, 2024

Затруднено е движението на влаковете, които преминават през Подбалканската железопътна линия поради излизане от релсите на локомотив и дв…