Нискотарифната „Изиджет“ пуска полети от София до „Станстед“ в Лондон през зимата

Нискотарифната авиокомпания "Изиджет" (easyJet) ще има полети между София и летище "Станстед" в Лондон през зимата.
Компанията, която сега изпълнява полети до летище "Гетуик" в британската столица, включва в зимното си разписание и по два полета седмично до "Станстед" – във вторник и в събота, като първият ще бъде изпълнен на 12 декември 2015 г. Линията вече е в продажба на сайта на компанията.
По маршрута ще оперират 156-мес-тен самолет Airbus A319 и 180-мес-тен А320, съобщават от авиокомпанията . Самолетът ще излита в 7:00 часа от Лондон и ще пристига в 12:05 часа в София. Обратният полет е в 12:45 часа и каца в 14:00 часа в Лондон.
Зимният сезон е популярен сред британските туристи, които пътуват за ски ваканции в България, и за българите, които посещават често Великобритания. Зимното разписание на easy Jet влиза в сила на 1 декември и включва полети до повече от 130 дестинации в паневропейската мрежа на превозвача.
Все още се очакват новини за летище "София Уест Еърпорт" край радомирските села Долни Раковец и Кондофрей.

 
Градски транспорт

БТПП се включва в проект за изграждане на градска железница в София

Българска търговско-промишлена палата (БТПП) се включва в проекти за изграждане на градска железница в София, подобряване услугата в крайградските райони на столицата и скоростни ЖП връзки. Проведе се среща между […]

Автомобилен транспорт

Въпреки COVID-19: Заплатите на шофьорите в столичния транспорт скачат с 10%

„Продължава изпълнението на споразумението, прието през 2019 г., за увеличението на заплатите на работещите в градския транспорт от 1 март 2021 г. с 10%“. Това бе потвърдено на среща между […]