Нискотарифни влакове между Париж и Брюксел

Thalys обяви, че пуска нискотарифни влакове между Париж и Брюксел, за да привлече клиенти, пътуващи за развлечение.

 

По този начин железопътната компания се стреми да отговори на конкуренцията на споделеното пътуване с автомобил, която дейност през последните години набра сериозна популярност, най-вече сред младежите. Thalys, която е оператор на собствените си влакове от 1 април 2015 г. във Франция и Белгия, ще пусне от 3 април две нови зелено-виолетови композиции, наречени Izy, като билетите ще са с цена от 19 евро в една посока. За сметка на това продължителността на пътуването ще се увеличи средно с 53 минути (в момента то е около 1 час и 20 минути) и няма да има вагон ресторант. Предвижда се да има две или три пътувания отиване и връщане дневно.

„Насочени сме към клиентите, пътуващи за развлечение или за ваканция, младежи, семейства, за обиколка в някой град – в едната или в другата посока“, обясни генералната директорка на Thalys Аниес Ожие.

За да се вмести в предвидените разходи, компанията предвижда на намали инфраструктурните разноски, като пуска влаковете Izy отчасти по класическите национални железопътни линии, по които се движат националните железници.

Thalys е 60% филиал на френската национална железопътна компания SNCF и 40% на белгийската SNCB.

                                         Източник : www.logistika.bg

автобус с деца катастрофира
Автомобилен транспорт

Автобус с деца катастрофира до Търговище

юни 14, 2024

Автобус с деца е катастрофирал близо до Търговище. Няма пострадали деца при инцидента. Катастрофата е станала малко след 12:00 ч., като автобу…

Влак на бдж
ЖП транспорт

Пътнически влак дерайлира

юни 11, 2024

Затруднено е движението на влаковете, които преминават през Подбалканската железопътна линия поради излизане от релсите на локомотив и дв…