Нов блок влак между Китай и Франция

CEVA Logistics стартира експресен влак от Джинхуа (Китай) до Дурж (Франция), за да осигури допълнителен товарен капацитет за спедиторите на фона на безпрецедентно търсене на транспортни и логистични услуги.

Пилотният влак вече реализира своето 18-дневно пътуване в периода от 26 ноември до 14 декември миналата година. Той бе натоварен с 22 пълни контейнера с различни доставки, като измина 11 000 км през Казахстан, Русия, Беларус и Германия. От Дурж като транзитна точка, товарите, освен към Франция, ще поемат и към Белгия, Холандия, Испания и Италия.

В сравнение с движението на товарите с камион, блок влакът намалява емисиите на CO2 с до 67%.

[✕]


„Нашите железопътни и мултимодални решения между Китай и Европа са част от стратегията на компанията майка CMA CGM Group, каза Ксавие Бур, ръководител на глобалните наземни и железопътни услугти на CEVA Logistics. – С тази нова услуга CEVA Logistics се включи в жп пазара на Източна и Западна Европа. Следващата ни цел е развитието на жп превозите на пазара в Южна Европа.”

Източник: сп. Логистика

Влак на бдж
ЖП транспорт

Пътнически влак дерайлира

юни 11, 2024

Затруднено е движението на влаковете, които преминават през Подбалканската железопътна линия поради излизане от релсите на локомотив и дв…