Нов железопътен оператор стъпва на гръцкия пазар

Базираната в Лондон компания „Пиреос Европа Азия жп логистика“ е подала молба за железопътен оператор лиценз в Гърция, Компанията ще се превърне в третия оператор на железопътни товарни превози в Гърция, след "РЖД-партньор" която миналия месец поиска разрешителните от гръцките власти. 

Китайската транснационална компания на COSCO, концесионер на пристанището контейнер на Пирея, заяви, че ще работи в тясно сътрудничество с „Пиреос Европа Азия жп логистика“. Вече подписа договори с железниците на Македония и Сърбия. През февруари тази година, по гръцката железопътна инфраструктура може да извършва железопътни превози получилият лиценз първи частен оператор „Rail Cargo Logistics Goldair“.  

Българските железопътни превозвачи, също очакват да сключат договори с новите жп превозвачи в Гърция и увеличаване на жп трафика, който досега се осъществява само от държавните превозвачи на двете страни и бележеше постоянен спад.

волга
Автомобилен транспорт

Автомобилът “Волга” възкръсна (СНИМКИ)

май 21, 2024

Русия се насочва към местното производство на автомобили, след като ембаргото ограничи сериозно вноса и присъствието на чуждестранни авто…