Нов железопътен оператор стъпва на гръцкия пазар

Базираната в Лондон компания „Пиреос Европа Азия жп логистика“ е подала молба за железопътен оператор лиценз в Гърция, Компанията ще се превърне в третия оператор на железопътни товарни превози в Гърция, след "РЖД-партньор" която миналия месец поиска разрешителните от гръцките власти. 

Китайската транснационална компания на COSCO, концесионер на пристанището контейнер на Пирея, заяви, че ще работи в тясно сътрудничество с „Пиреос Европа Азия жп логистика“. Вече подписа договори с железниците на Македония и Сърбия. През февруари тази година, по гръцката железопътна инфраструктура може да извършва железопътни превози получилият лиценз първи частен оператор „Rail Cargo Logistics Goldair“.  

Българските железопътни превозвачи, също очакват да сключат договори с новите жп превозвачи в Гърция и увеличаване на жп трафика, който досега се осъществява само от държавните превозвачи на двете страни и бележеше постоянен спад.

ЖП транспорт

Министър Алексиев не е притеснен, че в КЗК има 6 жалби по поръчките за новия подвижен състав на БДЖ

май 30, 2023

Вицепремиерът и министър на транспорта Христо Алексиев, който подписа Меморандум за разбирателство за морско сътрудничество между България и Пакистан, заяви в отговор на въпрос на “Хоризонт”, че не вижда нищо притеснително […]

Автомобилен транспорт

Yellow Taxi ще вози пътниците от Летище София

май 30, 2023

Гoлямa пpoмянa щe пocpeщнe пpиcтигaщитe нa Лeтищe Coфия в ĸpaя нa мeceц юни – Yеllоw Тахі бeшe избpaнa зa oбcлyжвaщa ĸoмпaния нa aepoгapaтa. B пpoдължeниe нa 16 гoдини “OK Cyпepтpaнc” […]