Нова драма със самолет на малайзийските авиолинии!

Самолет на злополучната авикомпания на Малайзия “Malaysia Airlines” се повреди във въздуха. Машината от полет 148 до Куала Лумпур кацнала аварийно в Мелбърн, тъй като единият й двигател се запалил, съобщава „Индипендънт”.Самолетът Airbus A330 трябвало да се върне обратно в Мелбърн малко след излитането. Говорител на авиокомпанията съобщи за принудителното кацане, но не потвърди за пожара.

„Пилотът е поискал аварийно кацане и според стандартната процедура, когато пилот поиска аварийно кацане, на мястото се събират спешни екипи”, обясни Ана Джилет. Тя посочи, че самолетът е изхвърлил гориво, което също е по процедура за реакция в подобни случаи. 

Пътниците на борда не са пострадали. 

Самолети на малайзийските авиолинии претърпяха два жестоки инцидента миналата година. На 8 март „Еърбъс” от полет MH370 пътуващ от Куала Лумпур до Пекин изчезна безследно и до днес нищо не е намерено от него, въпреки мащабните претърсвания. През юли, друг самолет на компанията от Амстердам за Куала Лумпур бе свален в Украйна при неизяснени обстоятелства, които още се разследват. Русия и Украйна още взаимно се обвиняват за тази трагедия, при която загинаха 298 души.

Само преди дни от компанията обявиха технически фалит.

 

Източник: blitz.bg

 
Градски транспорт

БТПП се включва в проект за изграждане на градска железница в София

Българска търговско-промишлена палата (БТПП) се включва в проекти за изграждане на градска железница в София, подобряване услугата в крайградските райони на столицата и скоростни ЖП връзки. Проведе се среща между […]

Автомобилен транспорт

Въпреки COVID-19: Заплатите на шофьорите в столичния транспорт скачат с 10%

„Продължава изпълнението на споразумението, прието през 2019 г., за увеличението на заплатите на работещите в градския транспорт от 1 март 2021 г. с 10%“. Това бе потвърдено на среща между […]