Нова катастрофа с автобус, има 10 пострадали

Автобус, пътуващ по линията София-Силистра, е катастрофирал тази сутрин, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Силистра. 10 от пътниците са откарани в болница.

Сигналът за инцидента, който е станал при разклона за село Ситово, е получен в 04.02 часа на тел.112.
По първоначални данни, водачът на автобуса е изгубил контрол над управлението и навлязъл в нива.
Десетима от пътниците, пътували в автобуса, са откарани в Спешния център на МБАЛ-Силистра. Трима от пътниците са с фрактури, а останалите 7 са прегледани и освободени за домашно лечение.

Директорът на болницата д-р Даниела Костадинова съобщи, че една от ранените – 65-годишна жена е откарана в неврохирургията във Варна. Другите двама пострадали – жена на 67 и мъж на 49 години, остават на лечение в Силистра.

Алкохолната проба на водача е отрицателна.

Дежурна оперативна група извършва оглед на мястото на произшествието. Движението в района се осъществява нормално.

На 25 май автобус, превозващ учители от Ахелой и Поморие, се удари челно в ТИР край сливенското село Камен. Двамата шофьори и 13 от пътниците в автобуса бяха ранени. Причина за катастрофата бе несъобразена с пътните условия скорост.

Двама души са с опасност за живота, а 15 са ранени в 13 тежки катастрофи станали на територията на страната през изминалото денонощие, съобщиха от МВР.

Пред последните 24 часа в София са станали 70 леки и 1 тежко пътнотранспортно произшествие, при които е ранен един човек.

Източник : www.dir.bg

Избрани

Гвоздейков: Ревизия ще покаже какво е харчено в транспортното министерство в последните 3 месеца

юни 8, 2023

Ще разпоредя ревизия в моите подведомствени организации и на държавните предприятия. Ще се проверява какво е харчено за последните 3 месеца и какви разходи са правени. Това каза след заседанието […]

Автомобилен транспорт

Екологичният транспорт и възстановяването на “Български пощи” сред приоритетите на новия министър на транспорта

юни 7, 2023

Инж. Георги Гвоздейков, новоназначеният министър на транспорта и съобщенията, обяви, че ще се фокусира върху прилагането на екологични транспортни решения като ключов приоритет на своя мандат. Това беше обявено по […]

Избрани

Андрей Цеков – министър на регионалното развитие и благоустройството

юни 7, 2023

Андрей Цеков – министър на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков е роден в София. Завършва Първа английска езикова гимназия в столицата и Юридическия факултет на Софийски университет “Св. Климент Охридски”. Специализира […]