Нова катастрофа с автобус, има 10 пострадали

Автобус, пътуващ по линията София-Силистра, е катастрофирал тази сутрин, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Силистра. 10 от пътниците са откарани в болница.

Сигналът за инцидента, който е станал при разклона за село Ситово, е получен в 04.02 часа на тел.112.
По първоначални данни, водачът на автобуса е изгубил контрол над управлението и навлязъл в нива.
Десетима от пътниците, пътували в автобуса, са откарани в Спешния център на МБАЛ-Силистра. Трима от пътниците са с фрактури, а останалите 7 са прегледани и освободени за домашно лечение.

Директорът на болницата д-р Даниела Костадинова съобщи, че една от ранените – 65-годишна жена е откарана в неврохирургията във Варна. Другите двама пострадали – жена на 67 и мъж на 49 години, остават на лечение в Силистра.

Алкохолната проба на водача е отрицателна.

Дежурна оперативна група извършва оглед на мястото на произшествието. Движението в района се осъществява нормално.

На 25 май автобус, превозващ учители от Ахелой и Поморие, се удари челно в ТИР край сливенското село Камен. Двамата шофьори и 13 от пътниците в автобуса бяха ранени. Причина за катастрофата бе несъобразена с пътните условия скорост.

Двама души са с опасност за живота, а 15 са ранени в 13 тежки катастрофи станали на територията на страната през изминалото денонощие, съобщиха от МВР.

Пред последните 24 часа в София са станали 70 леки и 1 тежко пътнотранспортно произшествие, при които е ранен един човек.

Източник : www.dir.bg

ЖП транспорт

Железничари с отворено писмо до транспортния министър

На дневен ред може би е необходимо предприемането на стъпки за изготвяне и приемане на национална транспортна политика, както и актуализиране на търговските политики в железопътните дружества с цел привличане […]

ЖП транспорт

Бившият директор на НКЖИ Красимир Папукчийски стана зам.-министър на транспорта

Със заповед на министър-председателя Гълъб Донев са назначени трима заместник-министри. На длъжността заместник-министър на транспорта и съобщенията е назначен Красимир Папукчийски. Заемал е различни ръководни длъжности в Национална компания „Железопътна […]

Автомобилен транспорт

АПИ обяви обществена поръчка за проект на магистрала “Гюешево – Дупница“

Агенция „Пътна инфраструктура“ днес стартира обществена поръчка за избор на изпълнител за изработването на идеен и технически проект с подробен устройствен план – парцеларен план за изграждането на автомагистрала „Гюешево […]