Нова велоалея свързва центъра с Морска градина

Нова близо километрова велоалея ще свърже центъра на Варна с Морската градина.

Трасето за колоездачи започва от ул. "Преслав", преминава по ул. "Сан Стефано" и достига до бул. "Приморски" в района на едноименния плувен комплекс, съобщи "Варна Утре".

Дължината на алеята, част от която вече е изградена, е 754 метра, уточниха от Община Варна. Трасето е с широчина близо 3 метра, което безспорно го прави най-широката велоалея в града. Освен, че не е на тротоара, а на пътното платно, алеята се отличава от останалите в града с обемисти антипаркинг топки и червен асфалт. 

Предвижда се по трасето да бъдат разположени седем велостоянки – в района на улиците "Сан Стефано" и "Преслав". Изграждането на велоалеята е заложено в проекта за естетизация и модернизация на главните пешеходни зони във Варна, вторият етапна който предвижда благоустрояване на улиците "Сан Стефано" и "Преслав".

Проектът се финансра по оперативната програма "Регионално развитие", а общата стойността на двата етапа е 9,5 млн. лева.

Източник : www.dariknews.com

ЖП транспорт

БДЖ подписали договор за милиони, по който АОП е дала негативно становище

Редица нарушения са установени от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията по т. нар. проект „Сокол“, при който БДЖ възложи ремонта на 15 стари вагона срещу 26,7 милиона лева […]

ЖП транспорт

Поскъпването на жп пътя

Цените за ползване на железопътната инфраструктура са се увеличили от февруари тази година със 7-8% Третото управление на ГЕРБ в транспорта ще бъде запомнено с масовото увеличаване на таксите по […]