Нови правила за движение, въведени в Казахстан с влак

Нови правила за пътници, багаж и товари на територията на Република Казахстан ще влязат в сила през септември 2016.

Според правилата, в пътнически влакове  се въведе изискване за задължително предоставяне на достъп до информация на пътниците мултимедийни ресурси, които предоставят информация за разписанията на влаковете, места за спиране по маршрута на влаковете, услуги, основните условия на пътуване в пътническия влак, достъп до развлекателни програми.
 

"Ще се предоставя онлайн ресурси, които продават документи за пътуване (билети) актуализирана информация за качествените характеристики на влака. В тази връзка, всеки пътник ще може да закупи билет предварително, за да открият информация за влака, които ще пътуват "- каза в Министерството за инвестиции и развитие на Казахстан.

 За 6 месеца на 2016 растежът пътнически трафик е на 4%, което представлява увеличение от 356 милиона пътник-километри, растеж пътнически трафик от 2%, което представлява увеличение от 216,6 хиляди пътници. В същото време по електронен път за срок от 6 месеца, че е продала 7,06 милиона документи за пътуване (билети), което е около 31% от средния годишен оборот.

Източник : www.logistz.kz