Новите регистрационни номера за автомобилите свършиха

 

Новите регистрационни номера за автомобилите свършиха, а това е създало проблеми за хиляди шофьори. Първи затвориха врати в КАТ-Бургас и Русе.

В останалите по-големи градове засега проблеми има само с транзитните номера, съобщи bTV.

В столицата засега проблеми няма, но дневно се издават над 500 табели и, по информация на медията, са се запасили до края на месеца. Месечно от тук могат да излязат да 15 хиляди автомобила с нови номера.

Най-вероятната причина за това са две обществени поръчки общо за почти 30 милиона лева се обжалват от загубилите и така се стига до ситуация в 21 век в държавата да няма табели за колите ни.

Проблеми има и във Варна, Русе и Велико Търново. Засега не им достигат само транзитните номера и все още работят.

В опит да се справят със законното право да се обжалват обществените поръчки, от МВР обявяват малки поръчки по места. Малките поръчки не могат да се оспорват. Според юристи, обаче, така вътрешното министерство се изправя пред риска да обяснява дали не е избрало свои хора без конкурс.

Източник: http://m.actualno.com, 13.11.2015г.

Автомобилен транспорт

Обходният път на Бургас ще струва по-скъпо от строежа на магистрала „Хемус“

Започна строителството на северния обходен път на Бургас, съобщи агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). Трасето с дължина от 4.7 км и ще струва 57 млн. лв. с ДДС. Това означава, че […]

Въздушен транспорт

Христина Янкова ще е новият председател на борда на „Летище София“ ЕАД

Христина Янкова ще е бъдещият председател на Съвета на директорите на „Летище София“ ЕАД. Това е окончателното решение на Комисията за номиниране, която я класира на първо място в проведения […]