Новите цени на винетките отиват на съд

Група общественици от различни градове в страната внесоха жалба в Софийския административен съд с искане за спиране от продажба на новите винетни стикери, с което оспорват законосъобразността им, предаде БТВ.  

Обществениците смятат, че винетните стикери не са законни, тъй като не е спазен срокът за обнародване на графичния дизайн и начинът им на обнародване в Държавен вестник.

"Считаме, че новата цена също е незаконна, защото никъде управляващите не са обсъждали промяната й както с браншови организации, така и с обществеността. Това решение е взето своеволно и незаконно", се казва в искането на обществениците.

Припомняме, че управляващите взеха решение таксата за автомобил за годишен стикер да се вдигне от 67 лв. на 97 лв., на месечния – от 25 лв. на 30 лв., а на дневния – от 10 на 15 лв.

Срещу по-високите цени имаше протести в редица градове в страната.

 

Източник: www.economic.bg

Автомобилен транспорт

Директорът на Волво: Сделката за въглеродните емисии в транспорта е ключова за реорганизацията на автомобилното производство

април 9, 2024

“Изпълнението на схемата за ценообразуване на въглеродните емисии на ЕС за пътния транспорт е от съществено значение за разработването…