Ново поколение тахографи за пакет Мобилност

По този начин те ще гарантират спазването на новите правила, въведени от пакет Мобилност, който беше приет от Европейския парламент през миналата седмица.

Пакет Мобилност ще принуди транспортния бранш да търси нови решения. Такъв е случаят с Continental, която започва работа върху ново поколение тахографи в своите съоръжения в Блек Форест. Интелигентният тахограф DTCO 4.1 ще записва момента, в който превозно средство преминава границата, за да улесни наблюдението над спазването на правилата за каботаж и за командироването на работници, съобщава autotechreview.com.


DTCO 4.1 ще регистрира преминаването на границата чрез GPS позициониране. Устройството ще регистрира и местата, където превозните средства се товарят и разтоварват. Органите за инспекции ще могат да използват тези данни, за да проверят дали например операции по каботаж са извършени в съответствие с правилата.

Освен с GPS сигнал, това ще бъде едно от първите приложения в бранша, които използват решението Open Service Navigation Message Authentication (OSNMA) за идентифициране на данни от Galileo, информира порталът.

Източник: kamioni.bg

автобус с деца катастрофира
Автомобилен транспорт

Автобус с деца катастрофира до Търговище

юни 14, 2024

Автобус с деца е катастрофирал близо до Търговище. Няма пострадали деца при инцидента. Катастрофата е станала малко след 12:00 ч., като автобу…

Влак на бдж
ЖП транспорт

Пътнически влак дерайлира

юни 11, 2024

Затруднено е движението на влаковете, които преминават през Подбалканската железопътна линия поради излизане от релсите на локомотив и дв…