Няма да има магистрала между Варна и Бургас

Няма да има автомагистрала „Черно море”, а вместо нея ще се строи трилентов път, който да свързва Варна и Бургас. Това стана ясно днес по време на блиц контрол на заседание на регионалната комисия и министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова.

По думите й аутобанът ще излезе около 1 млрд. лв., а инвеститор и европейски средства – няма. По тази причина усилията на министерството били насочени към разширяване на съществуващия път.

За да се осигури безинцидентно движение между двата морски града, участъкът ще бъде разширен и ще бъдат направени обходи, каза още министърът.

От Бургас до Слънчев бряг движението ще е четирилентово, а оттам през Бяла, Обзор и до Варна ще има трилентово преминаване, пише Kmeta.bg.

На финалната права е процедурата за избор на изпълнител за обхода на Поморие. Следващата седмица ще бъде обявена тръжната процедура за обхода на Ахелой, който е най-тежкият участък от направлението Слънчев бряг – Бургас.

Приоритетни направления са АМ „Хемус“, София – Калотина, Русе – Велико Търново и тунела под Шипка, доизграждане на Софийското околовръстно, каза Павлова.

Припомняме ви, че пътят между двата най-големи морски града у нас заема челното място с най-голям брой катастрофи през 2015 г.

 

Източник : www.economic.bg

волга
Автомобилен транспорт

Автомобилът “Волга” възкръсна (СНИМКИ)

май 21, 2024

Русия се насочва към местното производство на автомобили, след като ембаргото ограничи сериозно вноса и присъствието на чуждестранни авто…