Образованието и бизнесът – в тясно сътрудничество

 

На 29.Октомври 2014  във Висше транспортно училище “Тодор Каблешков“ – София, Ася Цонкова мениджър на  фирма TimoCom представи дейността й.

Присъстваха – ректорът на ВТУ“Тодор Каблешков“ проф.д-р Колев, заместник ректорите: доц. Улучев и доц. Тодорова.

Срещата със студентите се реализира за първи път, но с тенденция да се превърне в традиция.

Ася Цонкова разказа по увлекателен начин, защо е толкова необходимо днешно време да се използва онлайн платформа на борсата за товари. Какво е затворена потребителска група и кое е най-новото в TimoCom – мобилният достъп до продуктите на „TimoCom“.
За да бъде срещата полезна за студентите, бяха поканени и представители на две български фирми, да споделят своят опит. Фирмите използват софтуера на TimoCom.
Г-н Петър Рашев от фирма „Мараната Лоджистик“,сподели опита си в спедиторският бранш и предизвикателствата в работата със Скандинавските страни. Бяха засегнати надеждните транспортни връзки с Германия, Испания, Франция и други европейски страни. Студентите имаха силен интерес относно стажантските програми, които фирмата предлага за студенти.
Опит сподели и г-жа Мирей Захариева от фирма „ СТАД“  ЕООД, специализирана във вътрешен и международен транспорт и спедиция. С отличната си инфраструктура, офиси и складове в София и Дупница, фирмата е желан и търсен партньор в България и цяла Европа.
Фирма „ СТАД ” ЕООД предлага и осъществява целогодишни стажантски програми за студенти.
Чрез  използването на софтуера и нововъведенията от TimoCom компаниите успяват професионално и в срок да изпълнят поетите поръчки.
Срещата премина динамично, с много въпроси и дискусия.

Автор: Веселин Грозданов
Източник:  https://www.transportal.bg, 30.10.2014г.

Воден транспорт

БСП: ГЕРБ бърза да назначи „политически калинки“ в края на мандата

В края на мандата си ГЕРБ се опитва да овладее колкото се може повече властови структури чрез назначаването на директори на държавни предприятия, това обяви депутатът от  БСП Христо Проданов. […]

Автомобилен транспорт

Автобусни превозвачи кандидатстват за финансова помощ от утре

От днес автобусните превозвачи може да кандидатстват по мярката за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за бранша. Общият ресурс на схемата е 30 млн. лв., като всяка фирма може да […]

Автомобилен транспорт

Лобизъм сви три пъти прогнозните приходи от тол-системата

Лобистките „хватки“, прилагани  активно и системно от фирмите за тежкотоварен автомобилен транспорт  у нас, са  основната причина приходите  от въведената на 1 март тол система да паднат  три пъти под […]