Общинските съветници се скараха за цената на билетчето в София

Предложението билетчето за градския транспорт в София да поскъпне на 1.60 лв. ще бъде гласувано утре в Столичния общински съвет, но вече предизвика разногласия и взаимни обвинения сред общинските съветници, съобщи Нова телевизия. Според мнението на софиянци, поскъпването е необосновано и такъв скок няма как да е нормален при евтините горива в момента.„От години се източват милиони левове чрез частните превозвачи, взели на концесия линии и возят на завишена цена, това продължава дълго време”, казват от групата на БСП съветниците.

Представителите на ГЕРБ пък видяха в шума около поскъпването търсене на политически ефект и популизъм. Те оправдаха поскъпването с назначаването на повече контрольори в градския транспорт и заплащането на полицаи, които да помагат за глобяването.

От Реформаторския блок изтъкнаха, че причина за поскъпването са твърде големите заплати на над 60 души висши служители в градския транспорт. Засега гласуването е на кантар и няма яснота кое от двете възможни решения ще бъде взето-поскъпване или запазване на стойността на билетчето.

волга
Автомобилен транспорт

Автомобилът “Волга” възкръсна (СНИМКИ)

май 21, 2024

Русия се насочва към местното производство на автомобили, след като ембаргото ограничи сериозно вноса и присъствието на чуждестранни авто…