Общинските съветници се скараха за цената на билетчето в София

Предложението билетчето за градския транспорт в София да поскъпне на 1.60 лв. ще бъде гласувано утре в Столичния общински съвет, но вече предизвика разногласия и взаимни обвинения сред общинските съветници, съобщи Нова телевизия. Според мнението на софиянци, поскъпването е необосновано и такъв скок няма как да е нормален при евтините горива в момента.„От години се източват милиони левове чрез частните превозвачи, взели на концесия линии и возят на завишена цена, това продължава дълго време”, казват от групата на БСП съветниците.

Представителите на ГЕРБ пък видяха в шума около поскъпването търсене на политически ефект и популизъм. Те оправдаха поскъпването с назначаването на повече контрольори в градския транспорт и заплащането на полицаи, които да помагат за глобяването.

От Реформаторския блок изтъкнаха, че причина за поскъпването са твърде големите заплати на над 60 души висши служители в градския транспорт. Засега гласуването е на кантар и няма яснота кое от двете възможни решения ще бъде взето-поскъпване или запазване на стойността на билетчето.