Одобрено: билетът в София става 1,60 лв.

Столичният общински съвет одобри предложението на Центъра за градска мобилност цената на билета за градски транспорт да поскъпне от 1 лв. на 1,60 лв. от 1 юни тази година.

„За“ поскъпването на билета гласуваха 29 от общинските съветници от групата на ГЕРБ (един отсъстваше) в Столичния общински съвет, съветниците от СДС от групата на Реформаторския блок – Борислав Бориславов, Миглена Горанова, Радослав Абрашев и Антон Койчев, както и Прошко Прошков от Движение България на Гражданите (също от Реформаторския блок). Така от общо 58 гласували, „За“ бяха 34 общински съветници, против – „18“, а шестима се въздържаха.

Против поскъпването на билета гласуваха всички общо седем съветници от БСП, тримата съветници от коалиция „Сердика“, трима съветници от ДСБ, четирима от „Група 5“ и Стефан Марков от „Движение България на Гражданите“ от групата на Реформаторския блок.

Въздържаха се Иветка Петрова от ДБГ, Стоян Александров от „Група 5“ и четирима общински съветници от групата на „Патриоти за София“, в която влизат ВМРО и Атака.

Така от 1 юни 2016 г. цената на билетът за еднократно пътуване с автобус, тролейбус, трамвай или метро в София ще бъде увеличена с 60% и от 1 лв. вече ще струва 1,60 лв. Увеличена ще бъде цената и на сборния талон от 10 билета – от 8 лв., той става 12 лв. Също така се увеличава и акта за таксуване на нередовни пътници от 100 на 200 лв.                                                                                                            Източник : www.logistika.bg