Ограничения на АМ “Хемус” за почивните дни

ограничения на АМ хемус за почивните дни

На 29 декември, петък, в рамките на часовете между 12:00 и 20:00, както и на 30 декември, събота, от 8:00 до 14:00, ще бъде въведено временно ограничение за преминаването на тежкотоварни превозни средства над 12 тонна в посока Варна. Ограничението ще засяга участъка от 30-ия до 47-ия километър на автомагистралата, поради очаквано увеличение на трафика по време на тридневната почивка за Нова Година и текущите ремонтни дейности в тунелите “Топли дол” и “Правешки ханове”.

Тежкотоварните превозни средства ще бъдат пренасочвани към обходен маршрут, започващ от пътната връзка “Витинска река” при 30-ия километър, продължаващ по път I-1 София – Ботевград и път II-17 до пътен възел “Ботевград” при 47-ия километър. В зависимост от метеорологичните условия и интензивността на движението, може да бъде въведено ограничение и в участъка от пътен възел “Правец” (52-ри км) до пътен възел “Осиковска Лакавица” (60-и км), като обходният маршрут в този случай ще бъде по път I-3.

На 1 януари 2024 г., от 11:00 до 20:00 часа, движението на всички превозни средства пътуващи от София към Варна ще бъде ограничено в района на тунелите “Топли дол” и “Правешки ханове”. Целта е да се осигурят две ленти за движение в тунелните тръби за пътуващите от Варна към София през последния почивен ден. Шофьорите, насочващи се към Ботевград и Варна, ще бъдат пренасочвани по същия обходен маршрут.