Оказа се, че желаещи за концесията на летище Пловдив всъщност няма

Няма кандидати, желаещи да вземат летище Пловдив на концесия. Аеропортът трябваше да бъде отдаден за стопанисване за следващите 35 години. Оказва се обаче, че оферти не са били подадени, съобщава "Дарик".

Предстои концесионната комисия да реши дали отново ще има удължаване на срока за нови предложения. През месец юни тази година той вече беше удължен с три месеца.

Първоначалната информация бе, че от концесията се интересуват фирмата на Цветелина Бориславовова "Пампорово" АД и инвеститори от Китай, Хонг Конг и Турция.

Обектът е с площ 2 376 518 кв. м., като концесионерът трябва да инвестира не по-малко от 35 267 000 евро без ДДС в рамките на 35 години и не по-малко от 16 791 000 евро за първите пет години от срока на концесията.

Кандидатите трябва да имат опит над 5 години през последните 10 години в опериране на международно летище с пътникопоток над 1 млн. души, както и товарооборот над 40 хил. тона годишно. Всеки кандидат трябва да е внесъл банкова гаранция за участие в размер на 150 хил. лв.

Източник : www.expert.bg

волга
Автомобилен транспорт

Автомобилът “Волга” възкръсна (СНИМКИ)

май 21, 2024

Русия се насочва към местното производство на автомобили, след като ембаргото ограничи сериозно вноса и присъствието на чуждестранни авто…