Околосветска нискотарифна обиколка със самолет

Да обиколиш света без багаж…

 

Нов нишов пазар набира все повече привърженици в световен мащаб. Все повече младежи желаят да обиколят земното кълбо на борда на самолет и трескаво търсят в интернет безбожно евтини самолетни билети.Астронавтите обикалят бързо света – правят го за не повече от час и половина. За всички останали, обаче летенето със самолет от единия до другия край на земята коства средства и време.

Част от ентусиастите предприемат двуседмичен самолетен воаяж с 4 спирки по пътя, рекламира сайтът samoletnibileti.chek.bg Други пък попадат на пакетни пътувания с нискотарифни авиокомпании за период от  близо година с поне десет спирки. Има хора, които пътуват с незначителен багаж, съществуват и такива, които не тръгват на дълъг път с по-малко от два куфара. Питате си какво е общото между тях ли? Отговорът е един – неутолимата жажда за пътувания и незабравими приключения.

И докато хората от скандинавските европейски държави търсят слънцето в дестинации като Виетнам и Тайланд, то хората от Азия, например, прегръщат с удоволствие идеята за незабравима почивка в големите столици на стария континент – Рим, Париж, Лондон или Берлин, а защо не и да се спускат по белите писти на Алпите.Ръст в туризма отбелязват туроператорите по целия свят за сегмент като околосветските полети. На този етап предимно хората от 18 до 35 години предпочитат този тип забавление и създаване на нови социални контакти. Желанието им е да похарчат колкото се може по-малко пари, затова насочват търсенето си към low cost операторите, твърди Зибиле Цойх от Асоциацията на туристическия бизнес в Германия.

Част от младежите правят комбинация между полезното – сезонна работа – с приятното – обиколка на ключови места в близките държави. В България този сценарий е познат и много модерен през последните години. Студенти успешно трупат добри пари като сервитьори в САЩ, а последния месец от визата си оползотворяват в харчене на припечеленото с вътрешните полети на Delta Air Airines. Тази прогресивна тенденция профилираха част от работата на туроператорите, които отвориха сектор за студентски пътувания с цел работа и туризъм.

При финансова възможност агенциите предлагат и предложения лукс за околосветски полети. Едно предложение от агенция Windrose – срещу 33 000 евро получавате 28-дневен самолетен тур. Обиколката покрива 9 маршрута, сред които Великденските острови в Тихия океан, Бали, Бора Бора и Хаити. В сумата, която ще платите е включен личен гид, шофьор и пътуване в бизнес класата на самолетите.Има и още предложения във високия сегмент – пътуванията "a la cart". С тях пътникът се настанява в луксозен хотел край океана на Сейшелските острови или на Хавай, а вечерята е под звездите в далечна Намибия с пътнически полет. Изводът е недалеч от логиката – клиентът винаги е цар, когато разполага с достатъчно пари, за да избира кога, как и къде да лети около света.

Източник big5.bg

Автомобилен транспорт

Впечатляващите параметри на първата S-класа на батерии

Най-после Mercedes-Benz представи дългоочаквания си електрически флагман EQS, който стана „първият луксозен модел на подбранда Mercedes-EQ”. Той е първият модел, качен на платформата MEA за електрически модели, като представлява своеобразна […]

Автомобилен транспорт

Европейците подкрепят идеята за забрана на двигателите с вътрешно горене от 2030 г.

По-голямата част от анкетираните жители на европейските градове подкрепят общоевропейската инициатива за прекратяване на продажбите на автомобили с двигатели с вътрешно горене от 2030 г., за да се намалят емисиите […]

ЖП транспорт

Сименс мобилити: Не сме съгласни с начина на провеждане на поръчката на БДЖ за нови мотриси

Във връзка с решението на „БДЖ – Пътнически превози” ЕООД от 05.04.2021 г. за прекратяване на процедура по ЗОП с предмет: „Доставка и гаранционна поддръжка на до 16 броя новопроизведени […]