Околосветска нискотарифна обиколка със самолет

Да обиколиш света без багаж…

 

Нов нишов пазар набира все повече привърженици в световен мащаб. Все повече младежи желаят да обиколят земното кълбо на борда на самолет и трескаво търсят в интернет безбожно евтини самолетни билети.Астронавтите обикалят бързо света – правят го за не повече от час и половина. За всички останали, обаче летенето със самолет от единия до другия край на земята коства средства и време.

Част от ентусиастите предприемат двуседмичен самолетен воаяж с 4 спирки по пътя, рекламира сайтът samoletnibileti.chek.bg Други пък попадат на пакетни пътувания с нискотарифни авиокомпании за период от  близо година с поне десет спирки. Има хора, които пътуват с незначителен багаж, съществуват и такива, които не тръгват на дълъг път с по-малко от два куфара. Питате си какво е общото между тях ли? Отговорът е един – неутолимата жажда за пътувания и незабравими приключения.

И докато хората от скандинавските европейски държави търсят слънцето в дестинации като Виетнам и Тайланд, то хората от Азия, например, прегръщат с удоволствие идеята за незабравима почивка в големите столици на стария континент – Рим, Париж, Лондон или Берлин, а защо не и да се спускат по белите писти на Алпите.Ръст в туризма отбелязват туроператорите по целия свят за сегмент като околосветските полети. На този етап предимно хората от 18 до 35 години предпочитат този тип забавление и създаване на нови социални контакти. Желанието им е да похарчат колкото се може по-малко пари, затова насочват търсенето си към low cost операторите, твърди Зибиле Цойх от Асоциацията на туристическия бизнес в Германия.

Част от младежите правят комбинация между полезното – сезонна работа – с приятното – обиколка на ключови места в близките държави. В България този сценарий е познат и много модерен през последните години. Студенти успешно трупат добри пари като сервитьори в САЩ, а последния месец от визата си оползотворяват в харчене на припечеленото с вътрешните полети на Delta Air Airines. Тази прогресивна тенденция профилираха част от работата на туроператорите, които отвориха сектор за студентски пътувания с цел работа и туризъм.

При финансова възможност агенциите предлагат и предложения лукс за околосветски полети. Едно предложение от агенция Windrose – срещу 33 000 евро получавате 28-дневен самолетен тур. Обиколката покрива 9 маршрута, сред които Великденските острови в Тихия океан, Бали, Бора Бора и Хаити. В сумата, която ще платите е включен личен гид, шофьор и пътуване в бизнес класата на самолетите.Има и още предложения във високия сегмент – пътуванията "a la cart". С тях пътникът се настанява в луксозен хотел край океана на Сейшелските острови или на Хавай, а вечерята е под звездите в далечна Намибия с пътнически полет. Изводът е недалеч от логиката – клиентът винаги е цар, когато разполага с достатъчно пари, за да избира кога, как и къде да лети около света.

Източник big5.bg

Автомобилен транспорт

Автобуси и таксита ще блокират София в сряда

Автобусните превозвачи и таксиметровите шофьори обявиха ефективен протест на 25 ноември (сряда). Причината – фирмите от бранша са недоволни от ветото на президента Румен Радев, което стопира промените в Наказателния […]

Въздушен транспорт

IATA: Транспортните ограничения са предизвикателство пред разпространението на Covid ваксини

Въздухоплавателните товарни оператори могат да изпитат трудности пред ефективното разпространяване на ваксините срещу Covid-19, ако не бъдат облекчени противоепидемичните ограничения за пътуване, предупреди Международната асоциация за въздушен транспорт (IATA), цитирана […]

Въздушен транспорт

Нискотарифните компании ще са печелившите от коронакризата

Европейските летища, които са тежко засегнати от епидемията от коронавируса, ще трябва да намерят нов модел на функциониране след кризата, в който нискотарифните компании ще са печелившите. Това прогнозира днес […]