От 2015 г. метрото ще пристига на 3 минути в натоварените часове

 

От началото на 2015 г. влаковете в метрото ще бъде пристигат на 3 минути в най-натоварените часове на деня. Това обяви изпълнителният директор на „Метрополитен“ инж. Стоян Братоев. „Интервалът на столичното метро в пикови часове ще бъде скъсен през 2015 година, сега влаковете идват на всеки 3,5 мин, а догодина ще са на всеки 3 мин. в най-натоварените часове на деня“, обяснява той.

По думите на Братоев в момента разширяването на метрото върви в срок и се очаква то да завърши през април 2015 г. Тогава ще бъдат пуснати нови 7 метростанции.

„Участъкът до летището в момента е изпълнен на 84%, до края на годината изпълнението на строителството му да прехвърли 90% и да останат повече монтажни работи, изпитания, настройки на апаратура, което ще се прави януари, февруари, март месец 2015 г.”, казва Братоев.

Заедно с това той посочва, че трасето до Бизнес парка е готово на 78%, като крайният срок за завършването му е един месец по-късно. „Участъкът от Цариградско шосе до летището има 4 метростанции – две са в ж.к. Дружба, една в индустриалната зона и една – на летището”, казва още Стоян Братоев.

През миналата седмица стана ясно, че стъклени прегради ще обезопасяват спирките по третия лъч на метрото в София. Те ще пречат на хората да влизат в тунелите, както и ще пазят от падане на релсите. Въпросните стъклени прегради ще са високи 1,5 метра. Когато влакът спре на станцията те ще се отварят заедно с вратите на мотрисата. Това ще става автоматично.

 

Източник: http://econ.bg/Новини, 01.12.204г.

Градски транспорт

Граждани проплакаха: Поражения и в жилищата край метрото в „Хаджи Димитър“

 Редактор: Ралица БратановаP Три дни след като метрото в района на „Хаджи Димитър“ спря, а релсите се надигнаха наши зрители сигнализираха – започват същите процеси и в близките до проблемната метростанция жилищни блокове.  […]

Автомобилен транспорт

ПОГЛЕД КЪМ БЪДЕЩЕТО – ИНОЕЪР И ИНОВАТИВЕН ОБЩЕСТВЕН ТРАНСПОРТ

На 14.01.21г. се състоя изложение на превозни средства по повод 120-годишнината на градския транспорт в София. Наред с разказите за транспорта от миналото, публиката се запозна и с планираните иновации […]

ЖП транспорт

РЖД започна превоз на ремаркета

17 ремаркета бяха натоварени на жп платформи и потеглиха от гара Нефтекамск до гара Усинск, като разстоянието между двете станции е 1828 км. Ремракетата се транспортират на специални вагони с дълги бази, собственост на […]