От 2016 г. онлайн ще се издават разрешителни за движение на извънгабаритни МПС

Още две електронни услуги ще предоставя от следващата година Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). Първата е  издаване на разрешителни за движение на извънгабаритни и тежки пътни превозни средства. Втората електронна услуга ще е при разрешаването на движение на извънгабаритни или тежки МПС с обща маса до 45 т или натоварване на ос, което не превишава с повече от 30% допустимите максимални натоварвания. При този режим се заплаща само такса и се предоставя платежен документ, без да е необходимо издаване на разрешително.

Още по темата

Двете услуги са разработени по проекта „Подобряване на обслужването на гражданите и бизнеса чрез реализиране и внедряване на онлайн административни услуги от 4-то ниво от Агенция „Пътна инфраструктура“. Финансирането е по оперативна програма „Административен капацитет“ 2007-2013 г., информира АПИ.

В момента и за двете услуги е необходимо заявлението за издаване на разрешително за движение на извънгабаритен товар да бъде подадено лично от гражданина или от служител на фирмата в съответното областно пътно управление или в централната администрация на агенцията. От началото на годината досега са издадени общо 17 613 разрешителни за извънгабаритен товар.

Подаването на заявлението, заплащането на таксата, издаването му и получаването на разрешителното за извънгабаритен товар ще може да се извършва от компютъра в офиса или вкъщи чрез използване на електронен подпис. Заявителят ще има постоянен достъп и до архив с вече получените разрешителни.

Изпълнител на проекта е ДЗЗД „АПИ-ЕАУ“ с участници „Контракс“ АД и Първан Русинов. Стойността на договора е 445 488 лв. без ДДС.

Източник : www.investor.bg

Въздушен транспорт

Владимир Каролев: Изборът на борд на директорите на летище „София“ е безмислен

Изборът на борд на директорите на летище „София“ е безсмислен, коментира пред Транспортал икономистът Владимир Каролев. Той бе класиран на трето място в конкурса на Агенцията за публични предприятия. На […]

ЖП транспорт

Правят повторна експертиза на релсите на гарата в Хитрино

Делото за трагедията в Хитрино отново влезе в съда, съобщава Нова телевизия. Апелативният съд във Варна прие да бъде направена повторна експертиза на релсите на гарата. Искането за това беше на защитата […]

Автомобилен транспорт

Въпреки предизвикателствата на 2020 FlixMobility се придържа към зелената си визия

Около 30 милиона FlixBus и FlixTrain пътници в световен мащаб през 2020 Нова хигиенна концепция, 162,000 литра дезинфектант използван на борда на автобусите и влаковете Tенденции в пътуванията през 2020: […]